- Türkiye’de ise aktif olarak çalışan polislerin günlük çalışma süresi ise, en az 12 saat. Öğrenim durumu ve kıdemine göre: 550 avro ile 650 avro arasında aldığı maaşla, yoksulluk sınırında hayat mücadelesi verirken, gerek maddi şartlar, gerekse sosyal haklar konusunda AB ülkelerindeki meslektaşlarının çok gerisinde olan Türk Polisinden batılı standartlarında hizmet vermesi bekleniyor.

- Türk Polisinin maaşı, Avrupalı meslektaşları ile mukayese edildiğinde, “devede kulak ” kalıyor. ABD’ li polis 6 bin dolar, Alman polisi 3 bin avro, İngiliz polisi ise 3 bin sterlin kazanıyor. Avrupalı polis 8 saatten fazla çalışırsa, mesai ücreti de alıyor.

- Türk polisinin ise hiçbir ek geliri yok. Maaşının büyük bir kısmını da kira olarak ödedikten sonra geriye kalan para ile de kıt kanaat geçinmeye çalışıyor.

- Aylık maaşları ise öğrenim durumuna ve hizmet yılına göre 300 ile 400 avro arasında değişiyor. Avrupalı meslektaşları gibi ülke ülke gezerek, tatil yapmıyorlar. Sosyal yaşamdan uzak yaşıyorlar. Ne yaz tatili, ne sinema ya da tiyatro biliyorlar. Memleketlerine dahi gidemiyorlar. Bayramlar da torunlarına bayram harçlığı bile veremez hale geldiler.

-Türk Polisi, Avrupalı ve ABD’ li meslektaşlarının kazandıklarının yanında “ çerez ” parası gibi kalan maaşını soranlara söylemekten utanır hale geldi.


Tüm bunlar aktif olarak görev yapan polislerimiz için
Birde emekli olan polislerimiz var ki onları hali daha da beter
Avrupalı meslektaşları gibi ülke ülke gezerek, tatil yapmıyorlar. Sosyal yaşamdan uzak yaşıyorlar. Ne yaz tatili, ne sinema ya da tiyatro biliyorlar. Memleketlerine dahi gidemiyorlar. Bayramlar da torunlarına bayram harçlığı bile veremez hale geldiler. 

Kısaca 1995 yılına kadar polis ve astsubaylar aynı haklara sahiptiler. 
Ancak 1995 yılına astsubaylara 3600 ek gösterge hakkı verildi
Polisler ise hava gazı

Oysa polislere de 3600 ek gösterge hakkı verilse bugün çok büyük bir kısmı emekli olur ve arkadan gelecek gençlere de yol açılmış olur
İşsizlik azalmış olur, gençlere istihdam kapısı aralanmış olur

Bu sözler; 
Bu haykırışlar,
Bu sitemler
Bu gerçekler
Polis teşkilatında 30 yılı aşkın hizmet ettikten sonra emekli olan ve şu anda Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı olan Mehmet Gezer tarafından dile getirildi.
Boş sözler boş sözler değil elbette
Çünkü Türk polis teşkilatında sendika türü bir yapılaşma olmadığı için bu gerçekler dile getirilemiyor
İşte Polis Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Gezer’in haykırışlarına katılmamak elde değil

Özetle Türk polisi: 
Zor şartlarda görev yapmalarına, can güvenlikleri risk altında olmasına karşın ne aktif olarak görev yapanları ne de emekli olanları hak ettikleri maaşı alamıyorlar

Polislere bu reva görülmeli

**
OTOBÜS KAZASMI BİZE GÖSTERDİ Kİ

Balıkesir’de ki yolcu otobüse kazesında 15 vatandaşımız yaşamını yitirdi.
Kazada ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Bu kazanın tekrarı olmaması için dersler çıkarılmalı ve önlem alınmalıdır.
Örneğin yolcu otobüsleri yolda denetlenmeli elbette ancak bu yeterli değil, terminalde de yola çıkmadan önce denetimleri yapılmalıdır.
Kural dışı olanların terminalden çıkışına izin verilmemelidir.

**

GÜNÜN SÖZÜ:
-Kardeşlik, düşmesin diye tutmak! Kardeşlik bırakmayacağını bilerek dayanmaktır.