Kendisinden aydı iki aday adayının daha olduğunu hatırlatan Bozkurt, partisinin teveccühünü beklediğini söyledi. 
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“PROJELERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK” 

“5 yıl çok uzun bir süre gibi gözüküyor ama iş yapmaya meraklı, üretmeye meraklı ve ilçesini, beldesini seven, buraya hizmet etmek için çabalayan herkes için çok kısa bir süre. Bu kısa süre içerisinde de 1.5, 2 sene; bütün dünyanın yaşadığı bir pandemi felaketini bertaraf etmekle geçti. Peşinden gelen bir ekonomik durgunluk, onun peşinden gelen bir ekonomik kriz, depremler, seller birçok konuda hızlı hareket etmemizi engelledi ama; bugün itibariyle şunu söyleyebilirim: Çok rahatlıkla 5 yıllık dönemde yaklaşık bütün projelerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik. Hem de hiç yardım almadan yaptık. Tüm olumsuzluklara göğüs gererek bütün yapılan engellemelere ve yaşadığımız sürecin zorluğuna çok bakılmaksızın yüzde 80'nini gerçekleştirdik. 
Bugün itibariyle de Allah nasip ederse seçime kadar da vadettiğimiz hemen hemen her şeyi bitirmiş olacağız. Hatta fazlasını yapmış olacağız. Bunları da ileriki günlerde bir basın açıklamasıyla rakamsal olarak da vereceğiz. Yapılanları insanlarımızın gözleri önüne sereceğiz. Bize ne yaşatılmaya çalışıldığını da o süreçte neler yaşadığımlızı de anlatacağız. 
Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; 5 yılıma bende partililerimiz kefil.Son yaptırdığım kamuoyu yoklamalarına göre de halkımızda kefil. Önümüzde bir aday adaylık sürecini yaşıyoruz şu an için. Benden ayrı bir iki tane daha bu aday adayımız var. Süreci değerlendireceğiz. Adaylaştığımız zaman kendimizle ilgili, yaşadıklarımızla ilgili, yaşatılanlarla ilgili çok geniş çaplı bir açıklama yapacağım.
Parti teveccüh eder; insanlar da bize gel Çetin Bozkurt der. Biz de o zaman deriz ki Hayal ettiğimiz Devrek'e daha neler katabileceğizi, Bunun üstüne neler koyabileceğimizi hepsini tek tek çıkıp anlatırız.”

Kaynak: Ercan Demir