Bakan Özhaseki, Bakanlığımın kapısını en çok aşındıran Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dır. İstediğini almadan ayrılmayan da Ömer Selim Alan’dır. Her geldiğinde Lauvar alanı projesi ne olacak diye soruyor. Siz Zonguldak‘ta Ömer Selim alana destek ve oy verin söz veriyorum her zaman destek vereceğim” dedi. 

Zonguldak Soğusu meydanı’nda halka hitap eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bizim özümüz sözümüz bir. Biz yerliyiz, milliyiz. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Cumhur ittifakı olsak bu milleti. Vatanımızın bölünmemesi, bayrak inmesin , ezan sesi dinmemesi. 
6’lı masada bir PKK’lı vardı. Anlara ve İstnabuş’da beceriksiz belediye başkanları da geldi 10 şu masa oldu. Sonra da o masanın altını üstüne getirseler.
On tane birbirine benzemez nasıl iş yapacaklar. Birbirlerini sevmezlerde. Bu onlu grup birbirine benzemezler çetesinin tek amacı Cumhurbaşkanı gitsin, Cumhur ittifakı yıkılsın.

 “ETLE TIRNAK GİBİ OLDUK”

Bakan Özhaseki, “Biz durmadan gece gündüz çalışıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu Anadolu en kadim bir yerdir. Burası bir sığınma coğrafyası. Bütün bölgedekiler buraya geldi etle tırnak gibi olduk. Devletimizi kurduk bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız okunuyor. 
Önemli olan adamlık, insanlık, hizmet ve milletin duasını almak. Her güzelim bir kusuru var. Bunlardan biri de fitnesi bitmez. Bu fitne örgütleri denetleyen de Avrupa’dan dost görünen ülkeler var. Cumhur ittifakının kararı bey amacımız belli özümüz belli.

“TÜRKİYE GENELİNDE 231 DEPREM MEYDANA GELDİ”

Son yüz yılın için bir çok bölgede deprem oldu. Türkiye genelinde 6 ve üzerinde 231  deprem meydana geldi. 
Her sene 2-3 deprem var. Kırılmamış fay hatları var. 6 Şubat depreminde  680 bin ev yıkıldı. O büyük felaketi asrın büyük dayanışmasına döndürdük. 
Orada binden fazla şantiyemiz var. 4 bin 333 köyde çelik evler yaptırıyoruz. 76 bin konutu bitirdik ve vatandaşlarımıza dağıttık. Bütün evleri bitirip herkesin evine oturana kadar orada olacağız. 
Biz böyle gece gündüz uğraşırken muhalefet tarafından bize laf atmaya devam ediyorlar. Karnesini söylüyorum sıfır. Depremzedeler üzerinden siyaset olmaz, ayıptır. Gelin bakın diyorum ama bir tanesi orada yaptırdığımız evlere bakmıyor. Allah bunlara kuş hakkı nasip etsin”

“ÖMER SELİM ALAN BENİM GENEL MERKEZDE BİRİNCİ MÜŞTERİMDİR”

“Biz belediye başkanımızın yaptığı çalışmalara bakarız.Bizler yerel seçimlerde geleceğimizi, yapılacak işleri oyluyoruz. Zonguldak’ta Ömer Selim Alan çok hizmet etti. Ankara’da kapıdan ayrılmıyor. Çok bir şey istediği zamanda koparır getirir. Biz başımız buraya gelince başımız dik geliyoruz. Ömer Selim Alan genel merkezde benim birinci müşterimdir. Zonguldak için elinden gelini yapıyor buna bizzat ben şahidim. İktidar gücü başka onu kullanmak fırsatlarından yararlanmak lazım. Siz ona destek verirseniz bende söz veriyorum her zaman destek vereceğim” dedi.

Mitik de bakan Özhaseki öncesinde AKParti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye  Başkanı ve Cumhur İttifakı  Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan  Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Mustafa Öztürk konuşma yaptılar halka seslendiler destek talep ettiler.

Muhabir: Ercan Demir