Zonguldak İl Genel Meclisi’nde görev yapan İl Genel Meclis Üyeleri’nin sorumlulukları çok büyük.

Zonguldak’ta bulunan 400’e yakın köy ile bağlı 800’e yakın mahallenin alt yapı ve üst yapı, yani belediyeni yaptığı tüm hizmetleri yapıyorlar. Mecliste görev yapan İl Genel meclis üyeleri yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin kararlarını alıyorlar. Yani İl Genel meclis Üyeleri, ilin tümünü kapsadığı için yerel mecliste görev yapan milletvekilleri statüsünde diyebiliriz.

İl Genel meclis birleşimleri her ayın ilk haftasında 5 gün boyunca meclis birleşimleri gerçekleştirilerek çeşitli karalar alınıyor.

Tabi ki bu meclis birleşimleri basın yayın kuruluşları tarafından dikkatle takip ediliyor. Nasıl ki TBMM’deki gazeteciler birleşimleri ve gelişen olayları haber yapıyorsa Zonguldak’ta ki biz yerel gazetecilerde yerel meclisimizde yaşananları dikkatle takip ederek haberleştiriyor ve kamuoyunda mecliste yaşananları aktarıyoruz.

Mecliste aynı Ankara’da olduğu gibi il genel meclisinde de  partilerin grup başkan vekilleri vardır. Geçtiğimiz dönem ve bu dönem AK Parti’nin İsmail Terzi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise geçtiğimiz dönem Fikret Zaman grup başkan vekilliğini yaparken bu dönem ise Mustafa Uzundal yapıyor.

Mustafa Uzundal geçtiğimiz dönem de mecliste il genel meclis üyesi olarak görev yaptı ve dolayısıyla tecrübeli bir isim.

Yalnız siyasete sürece tecrübe yetmiyor, birazda hitabet ve çalışma olması lazım.

İl Genel meclisinde partilerin grup başkan vekilleri söz alarak yapılan ve yapılacak işler hakkında olumlu yada olumlu görüşler belirten konuşmalar yapıyorlar.

Çoğu zaman partiler arası tartışmalar da yaşanıyor.

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA UZUNDAL DEĞİL, NEBAHATTİN YILMAZ OLMALI

Demem o ki

Geçtiğimiz dönem Fikret zaman vardı ve CHP Grup başkan vekilliğini çok görevini en güzel şekilde yerine getirdi. Ancak bu dönem CHP Grup Başkan vekilliği yapan Mustafa Uzundal, beklentileri karşılayamadı.

Mecliste oldukça sessiz ve zor konuşuyor.

Ağzından cımbızla laf çıkıyor.

Siyasetçi dediğin konuşacak, fikir yürütecek, 

Uzundal grup başkan vekilliğini yapamıyor ve görev değişikliği şart

Bak yanında ki Nebahattin Yılmaz’a

Neden CHP Grup Başkan vekili Nebahatin Yılmaz yapılmadı ki

Veyahutta Ramis Muslu gibi tecrübeli bir isim var o yapılabilirdi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney nasıl böyle bir hata yaptı anlaşılmış değil

Sanıyorum bu düşünceme diğer CHP’li il genel meclis üyeleri de katılacaktır ve eminim ki benimle aynı şekilde düşünüyorlardır.

Ben gördüklerimi ve izlenimlerimi aktarıyorum sadece.

**

GÜNÜN SÖZÜ: 

Düşmanların mı var? Ne hoş! Bu, hayatta bazı konularda karakterli bir duruş sergilemişsin demektir.

(Winston Churchill)