-ÖZEL HABER-

İl Genel Meclisi'nde Cumhuriyet Halk Partili üyelerin yaşattığı gerilim, parti saflarında büyümeye devam ediyor. 

16 AK Partili, 16 CHP'li üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi'nde yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde bir CHP'li üyenin oyunu AK Parti'ye vermesi kamuoyunda büyük infial yarattı. Yaşanan bu skandalın önüne geçmek mümkün olmazken, CHP kendi içinde "hain" ilan ettikleri üyeyi bulma çalışmalarına başladı. 

2 KİŞİ OYUNU FOTOĞRAFLAMADI

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminden önce CHP İl, ilçe yönetimi ve milletvekillerinin de katılımıyla yapılan toplantıda, İl Genel Meclisi üyelerine oyların fotoğraflanarak teyit edilmesi gerektiği kararı alındı. Yapılan seçimin ardından 14 CHP üyesi fotoğraflarla oylarını teyitlerken, 2 CHP üyesi ise oylarını teyitlemedi. 

OYUNU PARAYLA MI SATTI?

AK Parti'ye oy vererek Meclis Başkanlığı görevini AK Parti'ye hediye eden CHP'li üyenin, belli bir para karşılığında oyunu sattığı iddia ediliyor. Kamuoyunda konuşulan bu iddia AK Partililer tarafından, "CHP'lilerin oyunu almak kolay" olarak yorumlanıyor.

KONU GENEL MERKEZE TAŞINDI, DEVRİM DURAL GERGİN...

CHP Genel Merkezi'ne taşınan bu olayın değerlendirmeleri neticesinde nasıl bir karara varacağı merakla beklenirken, İl Başkanı Devrim Dural'ın konuyla ilgili oldukça gergin olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi