CHP İl Başkanı Devrim Dural genel merkezin ön seçim kararını değerlendirdi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı ve önemini açıklamalarda bulunarak şunları söyledi.

''GENEL MERKEZİMİZ BÖYLE UYGUN GÖRDÜ''

Öncelikle seçim sürecinin bütün şehrimize, Zonguldak'ımıza ve partimize, halkımıza ve Cumhuriyet Halk Partililere hayırlı olmasını canı gönülden diliyoruz. Tabii eleştiriler olacaktır. Eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz. Her metot ve yöntemin bir şekilde eleştiriye tabi olacağını zaten öngörüyoruz. Bunda herhangi bir bizim açımızdan bir ters bir durum söz konusu değil. Biraz önce ben eee tekrar genel merkezimize bir görüşme gerçekleştirdim.  Konuları genel merkezimizde istişare ediyoruz sürekli olarak.  Örgütlerden sorumlu Genel başkan yardımcımız demin görüştüm.  Böyle bu eleştirileri de kendilerine ben ilettim. Kendilerinin de  şöyle bir bakış açısı var. Yani biz de  bu bakış açısını aktarmak zorundayız. Genel merkez açısından bakış açısını. Bu anketler yapılan anket  bütün adaylarımızın katıldığı bir yapılıyor burada ve bu anketler bilimsel verilere dayanarak yapılıyor. Yapay zekanın da kullanıldığı yeni metotların kullanıldığı son derece çağdaş, modern ve doğru anketler burada yapılıyor. Yapılmaya çalışılıyor. Sonuçta anket bir bilim ve biz siz bu bilimden faydalanmak zorundasınız. Biz de burada genel Merkezimizin tabii ki bu yapmış olduğu anketlere inanmak ve güvenmek zorundayız. 3 tane çapraz anket yapılacağı bize söylenmişti.  dolayısıyla burada  nitelikli bir anket yapıldığına ben inanıyorum. 7 tane adayımızın da bu ankete girdiğini biliyorum. Demin genel başkan yardımcımız da bize bunu ifade ettik. Sonuçta bu anketler de biz ilk önce halkımıza başvuruyoruz. Halkımızı dinliyoruz. Halkımız konuyla alakalı yani kendi teklifini bu anketlerde beyan ediyor. Önce halka sorduğumuz bu 7 tane adayımız arasında 3 tane adayımız rakamsal olarak Daha ön plana çıkıyor. Ama oyları birbirinin arasında birbirine çok yakın. Diğer adaylarla diğer  tane adayla aralarında uzak ara bir mesafe var. Dolayısıyla bu 3 tane adayımızın üzerinden  biz burada ön seçime, parti denetiminde ön seçime gitmeyi, genel merkezimiz burada uygun gördü. Böyle bir karar aldık. Burada Bizim amacımız hamaset yapmak. Popülizm yapmak, tribünlere oynamak değil. Nesnel,x gerçekçi, doğru verilerle seçim almaya yönelik bir çalışma yapmak. Konu bu. Yani bunu diğer arkadaşlarımızın da ve Zonguldak halkının da bunu bu şekilde kamuoyunun bu şekilde değerlendirmesini istiyoruz.

''KÜSKÜNLÜK PARTİMİZİ YIPRATIR. BU DİĞER ADAYLARIN DEĞERSİZ OLDUĞU ANLAMINA GELMEMELİ''

"Ön seçime giremeyen diğer aday adayları arasında küskünlük söz konusu olabilir mi sorusuna cevap veren il Başkan Devrim Dural, küskünlüğün partiyi yıpratqcağını belirterek şunları ifade etti

"Şimdi şöyle bakın  bu küskünlük meselesi gerçekten bizi çok üzüyor. Partimizde çok yıpratıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz burada her kim burada belediye başkan adayımız olacaksa biz onun arkasında duracağız ve o adayımız da burada seçim almayı O adayınızda seçim almayı burada sonuna kadar onun için savaş vereceğiz, mücadele vereceğiz. Önemli olan Zonguldak Belediyesi'ni Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katmak ve burada bu mücadeleyi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek. Burada adayın her aday bizim için çok değerli. Burada bu bir rekabet, bu bir yarış Bu yarışta en son bu 3 arkadaşımız finale kalmış durumda. Ya bunu diğer adaylarımızın değersiz olduğu gibi bir şekilde değerlendirmek son derece yanlış olur. Her bir Cumhuriyet Halk Partili, her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bizim için çok değerlidir ve önemlidir. Bunu baştan söylemek isterim Dolayısıyla da burada eee güzel bir rekabet olacak. Güzel, temiz bir seçim olmasını ben istiyorum, diliyorum ve bunun sonucunda da Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Parti denetiminde ön seçim son yıllarda bizim özlediğimiz, istediğimiz, toplum tarafından da sürekli olarak talep edilen, istenilen bir yöntemdi. Dolayısıyla biz de bunu Gerçekleştirebildiğimiz için kendimizi şanslı ve mutlu hissediyoruz. Doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. 

''HALKIMIZDAN SONRA ŞİMDİ DE ÜYELERİMİZİN HAKEMLİĞİNE BAŞVURUYORUZ''

Bu  metodoloji konusu genel merkezimizin bir kararıdır. Bunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Muhakkak ki eleştirili olacak. Hangi kararı alırsak alalım bu eleştiriye tabiiydi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde biliyorsunuz bir eleştiri kültürü var. Bir ortam var. Ben bunu saygıyla karşılıyorum. Bunda hiçbir sıkıntı görmüyorum. Ama sonuç itibariyle bir metot belirlenmeliydi. Yani bir metot olmalıydı. Daha önce atama yöntemiyle bir metot belirleniyordu. Merkezden atama yöntemiyle bir metot belirleniyordu. Bu tabii ki eleştiriye tabii oluyordu. E şu anda da parti yönetiminde bir ön seçim ki bunu da eleştirenler var. Hani her metot eleştirilebilir kendi içinde. Ama ben size bu metodun mantığını matematiğini anlatıyorum. Dediğim gibi popülizm yapmak istemiyoruz. Sonuçta bu. Biz burada halkın kararına da başvurduk. Halk da dinlendi. Halkın vermiş olduğu bir karar neticesinde şimdi bu buradan çıkan 3 tane adayımızı oyları birbirine yakın ama 3 tane yüksek yüksek oranda oy almış adayımızı burada parti denetiminde ön seçime sokarak şimdi de üyelerimizin hakemliğine başvuruyoruz. Dolayısıyla biz üyelerimizin hakemliğinden çıkan sonuca da saygılıyız. Sandığınız iradesine saygılıyız. Sandığın irade belediye başkan adayımızı ortaya koyacak ve biz belediye başkan adayımızla birlikte Zonguldak Belediyesi'ni Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katacağız. 

"ÖN SEÇİME GİREMEYEN ADAY ADAYLARIMIZIN DA ADAYIMIZIN ARKASINDA DURMASINI TAVSİYE EDİYORUM"

Biz Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen insanlar da, kişiler de, partililerimiz de buradan çıkan adayımızın arkasında durmak. Durmasını istiyoruz. Durmasını tavsiye ediyorum.

"30 ARALIK'TA ÖN SEÇİM YAPILACAK ANCAK YER KONUSU HENÜZ KARARLAŞTIRILMADI"

Genel merkezimiz 30 Aralık tarihini bize belirtti. Biz de bu tarih itibariyle yer ve saat konusunu da  burada diğer arkadaşları yani sürecin dinamikleriyle  merkez ilçe başkanımızla, merkez ilçe yönetimimizle konuşup bu karar gerekli açıklamayı en kısa zamanda size yapacağız"

Kaynak: Ercan Demir