CHP Merkez İlçe Kongresi bugün yapıldı…

Bu kongre bir nevi " 31 Mart yenilgisinin" parti içindeki hesaplaşması olarak da düşünülüyor.

Sonucu "sandıktan" çıkacak olan parti içi demokratik bir hesaplaşma…

31 Mart 2019 yerel seçimlerine geri dönelim…

CHP'ye yüzde yüz kazanacağı bir seçimi kimler kaybettirdi?..

Bu sorunun yanıtı herkes tarafından çok iyi bilinmesine rağmen, "sabaha karşı aday değiştirme" uzmanlarının Zonguldak cenahında bulunanları tarafından olayın tersyüz edilip, "partiye çalışmadılar" argümanı ile büyük bir algı operasyonu oluşturmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

" Partiye çalışmadılar, CHP'ye ihanet ettiler" falan filan diyorlar…

Oysa, son dakikada "aday değiştirip" seçime kazanma şansı bulunmayan bir adayla girilmesini sağlayanların ve CHP'yi adeta bir "aile şirketi" durumuna getirmek isteyenlerin nasıl bir siyasi ihanet içinde olduklarını sadece Zonguldak'taki CHP tabanı değil, siyasi gelişmeleri az çok izleyen herkes biliyor.

Yerel seçimlerin psikolojisi başkadır. Yerel seçimlerde aday konusunda toplumsal bir hassasiyet gösterilir. Özellikle "kararsız" seçmenler, partiden önce "adaya" oy verir. 31 Mart yerel seçimlerinde son dakikada "iyi saatte olsunlar" devreye girip, MYK'dan çıkan aday değiştirilince, bu durum toplumdan ve özellikle kararsız seçmenler tarafından kabul görmedi.

Böyle "emrivaki" ile aday gösterilmesi geniş tepkilere neden oldu, böylece MYK'dan çıkan aday ile yüzde yüz kazanılacak olan bir seçim, toplumun öngörmediği ve benimsemediği bir aday ile yüzde yüz kaybedilecek bir seçim haline dönüştü.

Bu durum seçimden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da teyit edildi, Sayın Kılıçdaroğlu " Zonguldak'ta hata yaptık" diyerek, bu yanlışlık nedeniyle seçim kaybettiklerini kabul etmiş oldu.

Şimdi bu tablonun Zonguldak'taki siyasi müsebbibleri, yani CHP'ye kendi kalesinde seçim kaybettiren birtakım siyaset kurnazları, yaygara yapıp, "seçimde çalışmadılar" teranesinden medet umuyor.

Adama sormazlar mı?..

" Siz çalıştınız da ne oldu?" diye…

Demek ki, sizin "seçim kazanmak" gibi bir siyasi gücünüz yok,seçimi kazanmak için binbir siyasi manevra ile adaylığını engellediğiniz insanların siyasi gücüne ihtiyacınız var.

Aslında söylemek isteyip de, açıkça söyleyemedikleri şudur…

" Biz, allem edip, kallem edip sizin adaylığınızı engelledik ama, siz olmadan da seçim kazanamıyoruz."

Türkçesi budur…

31 Mart yerel seçimlerinde, sırf kişisel siyasi ikballeri uğruna CHP'ye seçim kaybettirenlerin, "partiye çalışmadılar" teranesine sığınıp, kongre kazanmaya çalışmaları ise beyhude bir uğraş, bayat bir numaradır.

CHP delegesi neyin ne olduğunu bilecek kadar seçme iradesine sahip insanlardan oluşuyor.

Kimse merak buyurmasın !..

CHP delegesi, 31 Mart seçimlerini kimin kaybettirdiğini gayet iyi biliyor.