Bir anektod ile yazıma başlamak istiyorum.

Yılar önce CHP’ni önde gelen bir ismi ile sohbetimiz esnasında aynen şu ifadeyi kullanmıştı.

CHP’de yönetici olmayacaksın, 

ya ne olacaksın diye sorduğumda

CHP’de olacaksan delege ol, 

Neden diye tekrar sorduğumda,

Delege olunca değere biniyorsun, kongre süreçlerinde adaylar delegeleri ikna etmek için ellerinden geleni! Yapıyorlar diye..

Şimdi bakıyorum da aynen bu durum yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege olanlar şimdi ne kadar da şanslı. 

Düşünebiliyormusunuz, CHP Merkez İlçe Adayı olmak isteyen adayların her biri delege avına çıkmış durumda. Her biri kendisini aday gösterdiğinde imza verecek ve destekleyecek delegeleri ikna için tur üstüne tur bindiriyorlar.

Her bir delegeyi ikna etmek için tüm adaylar bire bir ziyaret ediyor, ya da telefonla ikna edilmek isteniyor,ya da farklı vaatlerle! İkna edilmek isteniyor. Her bir delegenin oyu gerçekten çok önemli

Bir çok delege eminim kararını vermiştir kimi destekleyeceği konusunda ancak, merkez ilçe başkanını kararsız delegeler belirleyecek.

Ama dediğim gibi kongrede başkanı delegeler seçecek ve her bir oy çok kıymetli. Her bir başkan adayı her bir delegenin oyunu almak için çeşitli atraksiyonlar içinde.

Ve CHP Merkez İlçe Seçimlerini yaklaştığı şu günlerde gelişmeleri an ve an takip ediyoruz.

Şu ana kadar Ebru Uzun,Sevgi Alay Bahattin Arı, Osman Zaimoğlu Merkez İlçe Başkanı olmak için çaba içindeler

Kazananı bilemem ama kazanamayacak olanı tahmin edebiliyorum.

CHP’de aday olan her isme eşit mesafede uzağım ve her biriyle çok güzel diyaloglarım var. Ancak gördüklerimi de, izlenimlerimi de yazmak zorundayım.

Ayrıca CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde bizzat sorduk ve kendisi cevapladı. Seçimlerde müdahil misin diye.

Kendisi “Hayır dışarıdan izliyorum ve müdahil değilim kesinlikle” demişti. Ancak bakıyor ve görüyoruz ki hiç te öyle değil.

19 Ocak yaklaşıyor.

Bakacağız ve göreceğiz..

**

BAKAN YARDIMCISINA BİZZAT SORDUM..

İçişleri Bakanlığınca yürütülen İzleme Değerlendirme Projesi (İZDES) kapsamında Zonguldak'a gelen İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı’ya bizzat sordum. İlk olarak Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret eden İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, kaymakamlar ve jandarma komutanı ile de bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantı sonrası Vali Erdoğan Bektaş ile beraber basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı’ya yerle otomotiv konusunda, bakanlığınıza bağlı olan emniyet, jandarma ve tüm birimlerde yerli otomobil alacak mısınız diye sordum.

Kendisi, aynen “Yerli otomobil ile gurur duyuyoruz. Kurumsal anlamda bakanlık olarak yerli otomobili sonuna kadar destekleyeceğiz” dedi. 

YERLİ OTOMOTİV DEVRİ BAŞLIYOR

Yani 2022 yılından itibaren emniyet ve jandarmada yerli elektrikli otomotiv kullanılacak, valiler yerli makam otosu kullanacak, belediye başkanı yerli makam otosu kullanacak, kamu kurumlarını çoğunluğu yerli ve elektrikli otomotiv kullanacak.

Akaryakıt kullanımı azalacağı içinde devletin karı çok daha artacak.

Yerli malı yurdum malı boşuna dememişler

Hepimiz sahip çıkmalıyız

Devrim otomobiline sahip çıkamadık 

ama 

devrin otomobiline sahip çıkacağız bu sefer

**

KAÇ DUA?

Dursun, Temel'e bir gün sorar:

- Temel, ula kaç dua piliysun?

Temel:

- 4 dua piliyrum, der.

Dursun :

- Hancilerini piliysun?

- 3 Kulhu 1 Elhami piliyrum, der.