Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partisinden istifa etmesiyle birlikte tutuşan genel merkez milletvekillerini ve teşkilatları uyararak şimdide partiden ayrılmak isteyenleri engellenmesi ve ikna edilmesi için seferber olmuş durumda.
Tabandaki hoşnutsuzluğun farkında olan genel merkez, durumu toparlamak, istifaların arkası gelmesin diye teyakkuzda diyebiliriz.
Dün (1 Şubat Pazartesi) itibariyle Zonguldak İl Genel Meclisi’nin birinci birleşimi vardı.
Öğleden önce birleşimi beklerken birde baktım ki CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP İl Başkanı Ünal Demirtaş, partisinin CHP İl Genel Meclis üyelerini ziyaret etti.
Bilmiyorum ama Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya geldiğini tahmin etmek hiçte zor değil.
Tabi ki bu ziyaretlerin belli bir amacı var.
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın ziyaretlerinde meclis üyelerine partinin birlik ve bütünlüğü konusunda telkinlerde bulunduğunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.
Tabi ki bu ziyaretler tüm ilçe ve belde teşkilatlarında devam edecek.
Ancak şu bir gerçek ki artık CHP’nin kale surunda bir gedik açıldı
Bu istifalar ile birlikte konuşulmayanlar konuşulmaya başlandı.
CHP’de kazanlar kaynıyor
Kemal Kılıçdoaroğlu’nun HDP tutkusu ve Atatürk çizgisinden uzaklaşmasıyla birlikte aslında bu yaşanalar normaldir.
Bakalım telkinler ne kadar fayda edecek
Böyle giderse CHP’de ikna odası kurulursa hiç şaşırmayın
Hep birlikte görüp izleyeceğiz.

**


MAKZON NİHAYET

Maden makineleri Sanayi için Çınarteape’da kurulması planlana küçük Sanayi sitesinin nazım ve uygulama imar planları Zonguldak belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi.
Neredeyse 1 yıl oldu
CHP her zamanki gibi kabul etmedi ve net oyu verdi ama artık çok geç
Meclisten çıktı bir kere
Artık bir an önce küçük sanayi sitesinin kurulması yönünde bir engel kalmadı.
Çevreye duyarlı bir yatırım olan küçük sanayi sitesi ile birlikte Zonguldak merkezde yüzlerce kişinin istihdamı sağlanacak.
Zonguldak için bu çok olumlu bir gelişme
Hayırlı ve uğurlu olsun

**


AKREP HİKAYESİ
Hintli bir adam suyun içinde zar zor ilerlemeye çalışıyormuş. Bu sırada yanına bir akrep yanaşmış. Adam akrebi kurtarmak istemiş ve parmağını ona doğru uzatmış. Fakat akrep adamın bu hamlesinden sonra adamı sokmuş. Hintli adam bu duruma çok şaşırmış fakat yine de tekrardan parmağını akrebe doğru uzatmış. Akrep tekrar adamın parmağını sokmuş.
Bu olayı gören başka bir adam kendisini sürekli sokan bu akrebi kurtarmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylemiş. Hintli adam buna şu şekilde cevap vermiş:
 -Akreplerin doğasında sokmak vardır. Fakat ben insanım. İnsanın doğasında ise sevmek vardır. Akrebin doğasında sokmak var diye kendi doğamda olan sevmekten mi vazgeçeyim?