Yazıya “CHP’de neler oluyor?” sorusuyla başlamak istiyorum.

Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kadınların istifa krizi yaşanıyor.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları seçiminin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle seçimin iptalini isteyen CHP’li kadın üyeler, başvurdukları Genel Merkezden olumlu yanıt alamayınca toplu olarak istifa etmişler ve bu istifalar da CHP Merkez İlçe yönetimi tarafından kadın üyelerin istifaları kabul edildi. 

Hikayenin başına dönmek gerekirse; Merkez ilçe kongresinin bir gün sonrasında hiç kimsenin haberi olmadan gerçekleştirilen İlçe Kadın Kolları seçimlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesi ile kongrenin iptali için defalarca başvuruda bulunduklarını ifade eden, aralarında Nazire Usta ve Yüksel Yayla’nın da bulunduğu CHP Üyesi kadınlar tepkilerini hem sosyal medyaya taşıdılar hem de düzenledikleri basın toplantısı ile yönetimi tanımadıklarını açıkladılar. Sessiz sedasız kongre gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

800 kadın üyenin olduğu kongrede sadece 25 oy kullandı. Yapılan bu basın açıklaması sonrasında 19 CHP üyesi kadın kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiler. Genel merkezin yaşananlara kayıtsız kaldığını ifade eden kadınlar disipline sevkleri sonrası ortalık iyice karıştı. CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır’a tepki gösteren 39’u kadın olmak üzere toplam 62 CHP üyesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na istifalarını sunarak artık partide bulunmayacaklarını beyan ederek istifa ettiler. İstifa eden kadınlar arasında; 3 dönem il kadın kolları başkanlığı, MYK üyeliği, il yönetim kurulu üyeliği ve il başkanı yardımcılığı görevlerinde bulunan Nazire Usta, il kadın kolları eski başkanlarından Yüksel Yayla, İl Kadın Kolları eski başkanlarından emekli öğretmen Birsen Demirbağ, il kadın kolları eski başkanlarından Ayşe Erterzi, Merkez İlçe Kadın Kolları önceki dönem Başkanı Elmas Yılmaz ve bir çok kamuoyunca tanınmış isim bulunuyor.

 

NAZİRE USTA VE YÜKSEL YAYLA’NIN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMASI..

Cumartesi günü Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) kahvaltı etkinliği vardı. Bu etkinlikte aynı zamanda Emekçi Kadınlar Derneği Başkanı Yüksel Yayla ve beraberinde Nazire Usta ile birlikte katıldılar ve bende bu fırsatı tabiî ki kaçırmadım. Kendilerine CHP’de yaşananları sordum.

Neler söylemediler ki

 

Nazire Usta, “Bu bir kadına şiddettir. Yıllardır kadına şiddet mücadelesi veren Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarına Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri tarafından kadına şiddet uygulamıştır. Adaletsizce yapılan bir seçime hayır dediğimiz için, sesinin duyulmadığı anda ben basına demeç verdiğimiz için, hak mücadelesi aradığınız için 19 kadın arkadaşımız il yönetimi tarafından disipline verilmiştir” derken, Yine aynı şekilde Yüksel Yayla’da, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni Zonguldak'ta bitirdiler. Gayretleri buydu” diyerek tepki gösterdi.

 

 

CHP’DE KADINA ŞİDDET..

Cumhuriyet halk Partisi’nde kadın şiddet söylemi gerçekten çok iddialı bir söylemdir

Cumhuriyet Halk partisi gibi bir partide kadına şiddet yaşandıysa vay demokrasinin haline.

Tabiî ki kadına şiddet denelince akla ilk darp geliyor ama öyle dedi

Şiddetinde çeşitleri vardır

Barsı, ötekileştirme gibi

İşte CHP’de uzun yılar yöneticilik yapan, demokrasiyi savunan, kadın haklarını savunan CHP’li kadın üyeleri şimdi hiçte demokratik olmayan yönde yöntemlerde 19 kadın partiden dışlandı, 

Tabirimi hoş görün

Hani çöpe atmak deyimi vardır ya 

Aynen de öyle oldu

Kullanıldılar ve sonra buruşturulup çöpe atıldılar.

kongrenin iptali için savcılığa başvurulacak mı. 

 

CİHAT ÖZTÜRK’ÜN SOSYAL MEDYADA Kİ AÇIKLAMASI

Tüm yaşanan bu olaylara kaşı CHP’nin Kilimli İl Genel Meclisi üyesi Cihat Öztürk, sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

Her ay 5 gün boyunca yapılan il genel meclisi toplantılarının son gününde CHP grubu geleneksel olarak il başkanı ziyaret ederek il başkanı brifing veriliyor.

İşte bu sefer bu brifinge tepki olarak Cihat Öztürk katılmayacağını söyledi.

 

**

YAŞANANLARIN DERİN ANALİZİ:

Zonguldak’ta yaşanan istifa furyası CHP genel merkezinde çokta umurunda değil

Neden

Anlatayım

CHP’den değil 62 kişi, 600 kişi istifa etse bile

-İstifa eden kişilerin CHP’ye değil de kişilere kızgınlıkları sonucu istifa ettiklerini bildikleri için, 

-Nasılsa seçimde bu kişilerin oylarını CHP’ye vereceklerini bildikleri için,

-Ne kadar kızarlarsa kızsalar nasılsa oylarını CHP’ye atacaklar diye bilinmelerinden dolayı

Genel merkezi oyları çantada keklik görmelerinden dolayı,

Tepkilere gelip geçici gözüyle bakıldığı için 

CHP Genel Merkezinin çokta umurunda değil 

Öyle değil mi Yüksel Yayla, Nazire Usta

Haksız mıyım

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Diyorlar ki Dost acı söyler? Acıyı söyleyene Dost denilmez ki! Seni sevmeyen acı söyler. Dostun, sana söyleyeceği acı dahi olsa, senin canını acıtmayacak şekilde tatlı dille söyler.