2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere aylar kala siyaset kulislerinde aday isimleri de seslendirilmeye başladı.

Ak Parti'nin seçime mevcut Belediye Başkanı Dr. Selim Alan ile gireceğine kesin gözüyle bakılırken, CHP içinde farklı gruplar tarafından farklı aday isimleri telaffuz ediliyor.

Geçen seçimden ders alan CHP'de, ağırlıklı olarak 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın adı öne çıkarken, CHP tabanında da seçimde en iddialı adayın Harun Akın olacağı yönünde görüş birliği bulunuyor.

Öte yandan, önceden beri Harun Akın'a muhalefeti ile tanınan Halil Furat grubunun alternatif bir aday çıkarmak için şimdiden harekete geçtikleri belirtiliyor.

CHP'de Merkez İlçe ve diğer ilçe teşkilatlarının geçen dönemde yapılan hataya düşülmemesi için Harun Akın'ın adaylığı üzerinde birleşecekleri ve CHP Genel Merkezi'ne bu yönde görüş belirtecekleri ifade ediliyor.

Yine Zonguldak siyaset kulislerinde yer alan haberlere göre, Harun Akın'ın adaylığına engel olmak isteyen parti içi muhaliflerin Haberal faktörünü devreye sokmaya çalışacakları, bu arada Kenan Köktürk gibi her seçimde aday adayı olan isimlerin de devreye gireceği belirtiliyor.

Bilindiği gibi 2019 yerel seçimlerinde CHP MYK'dan aday olarak Harun Akın'ın ismi çıkmış, ancak son anda Mehmet Haberal'ın devreye girmesi ile Harun Akın'ın adaylığı engellenmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Belediye Başkanlığı seçimimin kaybedilmesi üzerine yaptığı bir açıklamada, " Zonguldak'ta yanlış yaptık" oiyerek hatasını kabul etmişti.

Süreç ilerledikçe CHP içindeki tartışmaların yoğun bir şekilde devam etmesi beklenirken, Harun Akın'ın şu ana dek adaylık konusunda herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz