ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak teşkilatı, Zonguldak Belediye Başkan adayının belirlenmesi üzere yapılan baskılar sebebiyle ön seçime gitti. Kamuoyu araştırması sonucu anketten 1. sırada çıkan Harun Akın'a karşı parti içinde oluşan örgütler, il ve merkez ilçe başkanlıklarına yaptıkları baskı neticesinde CHP Genel Merkezi'ni yanlış bilgilendirip, Zonguldak için ön seçim kararı aldırmayı başardı. Zonguldak'ı değil kendi menfaatlerini düşünen bu örgütler, şahsi çıkarları doğrultusunda "halkın istediği" adayı değil "kendilerinin istediği" adayı belirlemek üzere çalışmalarını başlattı. 

KİRLİ PAZARLIKLAR DÖNDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Tahsin Erdem, Harun Akın, Fırat Birkan, Zeki Günalp, İsmail Eşref ve Turgut Aydın'ın katıldığı ön seçimde, 1966 üye oy kullandı. Ön seçimi 700 oy ile Tahsin Erdem kazanırken en yakın rakibi Harun Akın ise 640 oy aldı. Kirli pazarlıkların yapıldığı ve "birleşme" iddialarının gündemde olduğu ön seçimde aday tamamen sağlıksız bir şekilde seçildi.

KİRLİ PAZARLIKLAR MENFAAT KARŞILIĞI YAPILDI: CHP'Yİ DEĞİL KENDİLERİNİ DÜŞÜNDÜLER 

Parti tabanından ve üst mercilerden edinilen bilgilere göre, CHP eski milletvekili Şerafettin Turpçu ve ekibinin de Zonguldak Belediyesi için rant peşinde olduğu, kirli pazarlıkların dahi menfaat karşılığı yapıldığı öne sürüldü.
Zonguldak Belediyesi'ni henüz kazanamadan bile onlarca kişiye müdürlük, başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği verildiği aday belirleme sürecinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ne denli zarar verdiği üyeler tarafından sert eleştilere konu oldu. 

CHP GENEL MERKEZİ  "OYUNLARI" GÖRMEZDEN GELECEK Mİ?

Ön seçim süreci boyunca parti üyelerine para, belediye meclis üyeliği ve iş dağıtan oyun ekibi, CHP Genel Merkezi'ni müthiş bir şekilde baskılayarak,  asılsız veriler ve bilgiler doğrultusunda kendi menfaatlerini düşünerek Genel Merkezi oyunlarına dahil etti. 

Partililer için "şok" etkisi yaratan bu durum karşısında ön seçimde ciddi oy alan Harun Akın ,Fırat Birkan'ın sağlıklı bir kamuoyu araştırması yapılması üzere Ankara'ya girişimlerde bulunacağı öğrenildi. 

SEÇMEN SANDIĞA GİTMEYECEK

CHP üyeleri ve seçmeni, kirli pazarlıklara alet edilen "ön seçim"in tamamen sağlıksız bir şekilde yapıldığını belirterek seçim salonunda da il ve ilçe başkanlarına tepki gösterek "AK Parti'ye Zonguldak hayırlı olsun, kimse sandığa gitmeyecek. Bahçelievler 2019'da gitmedi, şimdi kaç mahalle gitmeyecek bakalım göreceğiz" sözleriyle serzenişte bulundu.
Seçmenin CHP Genel Merkezi tarafından kararın yeniden değerlendirilmesi konusunda ve sağlıklı bir anket ile adayın belirlenmesi için yoğun talepte olduğu öğrenildi. 

Kaynak: Haber Merkezi