Umut fakirin ekmeğidir. Hele hele adaletsiz gelir dağılımının(dağılmayışının) olduğu ülkelerde “umut” başlı başına bir yaşama kaynağı, hayata sarılma nedenidir. Hava su güneş diye sayarken umut da yazılır ister istemez “yaşamsal ihtiyaç listesine” . Ya zengin doğacaksın ya da zengin adamın kızını/ (kadınsanız oğlunu) alacaksın ! Başka tek yolu var “yırttık TEO yırttık” demenin, şans oyunları …. O da şansınızı rahat bırakırsalar !!! 

    Fakirin umudu, hazinenin göz bebeği MİLLİ PİYANGO özelleşince içime büyük bir KURT düşmüştü. Yahu dedim bu meret DEVLETİN elindeyken yüzün gülmedi şimdi Tüpçü arkadaş mı sana verecek o upuzun yıllardır beklediğin müjdeyi? 

   28 defadır ÇILGIN SAYISAL diye çekiliş düzenliyor seni sahipleri Milli Piyangonun. Haftada 3 kez çekiliyor bu Çılgın sayısal loto. Bugün yarın 29. çekiliş yapılacak, bugüne kadar biriken para 69 milyon lira. 

  İşler devletin elindeyken üst üste birkaç çekiliş büyük ikramiyeyi bilen çıkmayınca( 49 rakam üzerinden 6 bilen) o aktarılan büyük ikramiye bir alt kategori olan 5 bilenler arasında pay ediliyordu. İdare son dönemde o uygulamadan vazgeçmişti. Nasılsa fakirler oynamak zorunda, istersek hiç ikramiye vermeyeceğiz desek yine oynar bunlar mantığıyla davrandıklarını düşünüyorum. Şimdi bu aktarılan ikramiye en son hangi çekiliş sonunda bir alt kategoriye pay edilecek bilen yok. En azından biz bilmiyoruz. 

  Zaten bu sayısalı daha da çılgın hale getirdiklerini şuradan da anlıyoruz. Halkımız 49 rakam üzerinden 6 tutturmakta dahi zorlanırken 49 sayısını 90 a çıkardılar. Sayı kırk dokuz iken zaten 3 ü zor biliyorduk şimdi sen gel 90 rakam arasından 6 yı bil. Einstein olsan atomu parçalarsın da 90 rakam arasında (hem de bizdeki bu şanssızlıkla) gel sen 6 tuttur. Kemal Sunal’ın deyimiyle “ mümkini yoğtur hakim bey” …

   Bir devlet kurumu hem de işin içinde böylesine büyük paralar konuşulan kurum özelleştiğinde her olay bir sağlam standarda oturtulmaz mı? Örneğin üst üste 10 çekiliş veya 15 çekiliş büyük ikramiyeyi bilen olmazsa bir alt kategoriye ikramiye dağılır diye hem kayıtlara geçirilip hem de kamuoyu bilgilendirilemez mi? 

  Olayın bir başka vahim boyutu daha var. Milli Piyango devlette iken 6 bilen 5 bilen diye sıralanırken şimdi olaya bir başka garabet eklendi JOKER numara!  Yeni oyunda 6 BİLENDEN sonra, 5 + JOKER diye bir bölüm var. O joker numara da 90 rakam içinden çekiliyor ve onunda farklı bir ikramiye sistematiği var. Sizleri yanıltmamak için yeni oyun sistemine girip baktım bu jokerli 5+ yı tutturan olmuş mu diye! Son çekilişlerin hiç birinde 5 + JOKERİ tutturan da yok  o parada kasada beklemeye alınıyor şimdilik. O bölümdeki ikramiye nasıl ve hangi durumda dağıtılacak bilen yok. Bayiler bilmiyor. Piyangonun yeni internet sitesinde de açıklanmıyor. Ama her kanaldan paralar toplanmaya devam ediyor. 

  Bu idare hangi bakanlığa bağlı ise lütfen bir zahmet fakir halkı bir bilgilendirin. Zira bu belirsizlik hiç de hayra alamet değil. İş; çılgın sayısalın sessiz çığlığına dönüşmek üzere …