Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, “alanları” dolduruyor gerçekten...

Dolup taştığı da oluyor...

Terakki Mahallesi’ndeki seçim bürosu açılışı bir anda miting alanına döndü, ilimizin en büyük mahallelerinden biri olan Terakki’de “doktor” rüzgarları esti...

Helal olsun !...

Siyaseti daha çok masa başında yönetici kademesinde sürdürmüş olan Dr. Selim Alan’ın bir anda “seçim siyasetine” uyum sağlayıp, kitlelerle böylesine güçlü bir bağ kurabilmesi herkesin harcı değil...

Özellikle siyaset sahnesine inmeden önce, kendisini iyi tanımayanlar bakımından, toplumsal iletişimi zayıf, biraz da “kendini beğenmiş” bir kişi olarak algılanan Dr. Selim Alan’ın, aslında hiç de göründüğü gibi olmadığı, toplumsal iletişimi, diyaloğu güçlü, samimi ve tevazu sahibi bir insan olduğu anlaşılmış oldu.

Dr. Selim Alan’ın seçim gezileri sırasında çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı, hasta ile hasta, esnaf ile esnaf, işçi ile işçi, memur ile memur oluşu, her görüşten siyasetçiler ve dahi kendisiyle yarışan siyasi rakipleri dahil herkesle içten bir diyalog içinde bulunması toplumun dikkatini çekiyor, her siyasi görüşten insanın takdirini kazanıyor.

Çok güzel hareketler bunlar !..

Bilindiği gibi, Ak Parti 2014 yerel seçimlerini yaklaşık 700 oyla kaybetti...

Özetle, 350’nin biraz üstünde oy almış olsaydı, seçimi kazanmış olacaktı.

Eğer böyle giderse, duruşunu bozmazsa, toplumun yakın ilgisi davranışını değiştirmezse, Dr. Selim Alan emin adımlarla sandığa doğru yürüyor demektir.

Umarız, siyaset coşkusunun kısa sürede değiştirdiği ve bütün kerameti kendinde gören siyasetçilerden biri olmayacaktır.

O zaman 700 eksiden 7 bin artıya geçmesi işten bile değildir.

Kitaplar devletten, kırtasiye belediyeden

Ak Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun “usta” bir siyasetçidir, ağırlıklı bir siyasetçidir, Zonguldak siyaset kamuoyunda “boş laf konuşmaması” ile tanınan önemli bir siyasetçidir.

Celil Uzun, Ak Parti İl Başkanlığı döneminde “Zonguldak’ın Bakanı” olarak tanımlanıyordu.

***

Ak Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Celil Uzun, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Aynı zamanda Alaplılı bir işadamı olan Celil Uzun, gittiği her yerde büyük ilgi görüyor, Alaplı halkının aşina olduğu Celil Uzun topluma güven veren bir duruş sergiliyor.

Celil Uzun, Alaplı halkına “gökteki yıldızları” vaat etmiyor ama, toplumun gerçek ihtiyaçlarına uygun somut proje ve önerilerle halkın huzuruna çıkıyor.

Bunlardan birisi de “eğitime destek” projesi...

Sayın Uzun, okul dönemlerinde öğrencilerimizin en önemli ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerinin Alaplı Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

Bilindiği gibi ilk ve ortaöğretim okullarında öğrencilerin “kitap ihtiyacı” devlet tarafından karşılanıyor, öğrencilerimiz okula başladıklarında kitaplarını sıralarının üzerinde buluyor.

Celil Uzun, Alaplı Belediye Başkanlığına seçildiği takdirde, Alaplı’nın çocukları kitapları ile birlikte kırtasiye malzemelerini de sıralarının üzerinde bulacaklar.

Kitaplar devletten, kırtasiye malzemeleri Alaplı Belediyesi’nden...

Eğitime, yani “insana” yatırım en büyük yatırımdır.

Umarız, bu “Celil Uzun Projesi” hem ilimizde, hem de ülke genelinde bütün belediyelerimize örnek olacaktır.