Sevgili Okuyucular bugün yine bambaşka bir konuyla sizlere hitap etmenin onurunu yaşadığımı ifade ederek satırlarıma başlamak istiyorum. 

Ben aramızda en azından benim için bir bağ olduğunu düşünerek yazdığım her köşeden sizlere ulaşabilmenin gururunu yaşıyorum.

Genelde sizlerin de bildiği üzere kendi kendime ya da sizlerle sohbet edercesine köşemde konular işliyorum. Sizlere sorular soruyorum; ben sizlerin okurken cevap verdiğinizi düşünüyorum, belki de böyle düşünmek istiyorum. 

Malumunuz bir hayat yaşıyoruz; kimimiz memnun, kimimiz Allah’a şükür diyoruz, kimimiz hiç memnun değil. Tabii öncelikle çok şükür halimize Rabbim daha kötülerinden sakınsın diyerek bu konuyu biraz yaymak istiyorum.

Hayatımızı kendimiz şekillendiriyoruz; tabii bazen bizim dışımızdaki faktörler de hayatımıza şekiller vermektedir. Kendi seçimlerimiz, tutumlarımız, davranışlarımız, karakterlerimiz, inançlarımız, ahlakımız, önceliklerimiz, hedeflerimiz, aklımız, duygularımız, ailemiz, arkadaşlarımız ve çevremiz bu hayat şekillendirme eyleminde etkili olmaktadır. Bazen direkt olarak bazen de dolaylı olarak.

Hayatı biz yönlendiriyoruz ve burada karakterimiz, tercihlerimiz, önceliklerimiz ciddi birer faktördür. İnsanın yolunun şekillenmesindeki önemli yapı taşlarıdır.

Bu kadar etkenin yanında yazayım mı yazmayayım mı çelişkisini yaşadığım, bilimsel ya da edebi yönden açıklamayacağım ( Belki de çelişeceğim ) ama biz insanların da böyle bir şeyin varlığına inandığı bir etken “ ŞANS “. Ciddi ciddi bazen olanı biteni sadece şansa bağladığımız olmaktadır.

Çok fazla detaya girmeden “ Hayatımızı her şeye ve tüm diğer etkenlere rağmen biz kendimiz şekillendirmekteyiz “ çıkarımını yapıyorum.

İnsanın kendi elindedir:

Kah tercihini yapar; karakterinden, kişiliğinden ödün verir birilerinin ya da belli bir zümrenin adamı olur, yolunu bulur. Onuru, gururunu hiçe sayıp beynini kiraya verir.

Kah tercihini yapar; karakterinden, kişiliğinden ödün vermez birilerine değil memleketine hizmet etmek adına hak edeceği şeyleri kovalar. Onuruyla ve gururuyla hareket edip yeri gelir boynunu büker babasının, dedesinin uzattığı harçlığı utana utana alır.

Hayat çoktan seçmeli bir sınav Sevgili Okuyucular,

Amacınız neyse ona göre tercih yaparsınız; kimi için zafere giden her yol mubahtır, kimi helalini hakkını kovalar, kimi yamanır, kimi kişiliğini satar, kimi kaybettiğini kabullenir, kimi erken kaybeder, kimi de son nefesine kadar mücadele eder.

Beni sorarsanız eğer; 

Ben çoktan seçimimi yaptım.

“ Biz her sabah ANT İÇEREK büyüdük; mücadele, kurtuluşa dek. “

Sevgilerimle…