Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Hasan Tosun'un, "Zonguldak'ta korona virüs salgının düşüş hızı Türkiye ortalamasının üzerinde" şeklinde açıklamasını yorumlayan Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, "Zonguldak’ta Corona virüs trendinin Türkiye ortalamasından çok daha keskin bir düşüş sağlanmasının baş mimari olan Sayın valimize ve onun ekibi olan Sağlık müdürüne, jandarma Komutanına, Emniyet Müdürüne ve diğer Coronayla mücadale ekibine minnettarız." dedi.
Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak'ta alınan tedbirlerle birlikte bu büyük gayretin istatistiklere yansıdığını ve etkili olduğunu söyledi.
Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, düşüş sebebiyle güzel çok yakın başlıklı Ercan Demir'in köşe yazısına yorum yazan Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan şunları söyledi:
"Zonguldak’ta Corona virüs trendinin Türkiye ortalamasından çok daha keskin bir düşüş sağlanmasının baş mimari olan Sayın valimize ve onun ekibi olan Sağlık müdürüne, jandarma Komutanına, emniyet müdürüne ve diğer Coronayla mücadale ekibine minnettarız. Çünkü Türkiye’de ilk defa ve belki de tek olarak tüm pozitif vaka çıkar evleri bunların temaslı olduğu diğer evleri yurtdışından ya da İstanbul’dan gelen İnsanların olduğu tüm evleri bir kamu görevlisi ne zimmetlediler. Ve bu evleri sağlıkçılarla birlikte ancak ayrıca her gün defalarca denetleterek bunların evde kalmasını sağladılar. Dışarı çıkanları bu sayede hemen belirleyip derhal ceza uyguladılar. Diğer tedbirlerle birlikte bu büyük gayret istatistiklerde görüldüğü gibi çok etkili olmuş. Bu süreçte emeği olan herkesten ve tedavide görev alan kahramanlardan Allah razı olsun."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi