Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın sunduğu Ana Haber Bülteni’ne  Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil , canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Yeşil, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın nasıl kutlanacağını anlattı.

‘’1 Mayıs’a denk gelen Cuma günü sokağa çıkma yasağını nedeniyle erken kutlayacağız.

Biz isterdik ki yine her sene kutladığımız gibi kutlamak isterdik ama maalesef bu sene daha az kişiyle kutlayacağız.Madenci Anıtına çelenk bırakacağız.

Dünyamızın ve ülkemizin çalışan işçilerimizle ilgili bildiri okuyacağız.

Madencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Yeşil,şunları söyledi:

Üzülmez müessesinde 1 arkadaşımız hayatını kaybetti.2 bölgemizde virüse yakalanan arkadaşlarımız var ama şuan sağlık durumları iyi ve hiç bir üyemizde virüs yok.

Yeşil Zonguldak’ın ekonosini değerlendirdi:

Türkiye’nin tamamında ekonomimiz sarsıldı şuan virüs nedeniyle bu durumdayız işçi arkadaşlarımızın değeri bu dönemde daha çok anlaşıldı.Zonguldak’taki esnaf ve ülkemiz bu durumdan sıkıntı içindeler.

30 Büyükşehir yanında Zonguldak’ın neden yer aldığını belirten Yeşil şunları ifade etti:

Zonguldak Türkiye Cumhuriyetinin ilk İlidir ülkemizin kalkınması adına çok bedeler ödemiştir. 175 yıllık madenci kültürüne sahibiz.Madenci kültürü olan madenci parasıyla büyüyen insanlarız.Maalesef kötü yanlarıda var nefes darlığı ve koa hastası olan hastalarımız var ve akciğerlerinin durumu kötü olan işçilerimiz var.Bu sebeple 30 Büyükşehirin yanında şehrimiz yer alıyor.Zonguldak’ın evde kal çağrılarına uymaları gerekiyor.

Salgından sonra işçi talep edileceğini söyleyen Yeşil, şunları söyledi:

Zonguldak’taki kömürün önemi ortaya çıktı.Dışardan gelen kömürü istemiyoruz.Yeraltı zenginliklerimizi ortaya koymak istiyoruz.Norm kadroyla çalışmak istediğimizi her ortam belirtiyoruz.İşçi alınması gerektiğini belirteceğiz.

ÇATES’in sorunlarının bir an önce çözülmesini gerektiğini belirten Yeşil:

ÇATES’teki sorunlar tamamen çözülemedi ve eksiklikleri tamamlanamadı. ÇATES ve Zonguldak’ta arkadaşlarımız için ortak bir çözüm bulup Zonguldak ekonomisine katkı vermemiz gerekiyor.’’dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi