Çaycuma ve Çevre Köylerini Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycuma ilçesinde ki çiftçilerin korona sonrasına hazırlandıkların söyledi.

Korona Virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren ülkemizde tarım ürünleri büyük önem kazanırken, bunun bilincinde olan köylülerimiz de tarlarını ekmeye başladı.

Çaycuma köylüleri tarlalarını ekmeye başladığını belirten Çaycuma ve Çevre Köylerini Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, tarlasını sürmeye başlayan Çaycuma'nın Karapınar Beldesinde çiftçilik yapan Ramazan Meme ile WhatsApp üzerinden yaptığı görüşmeyi şu şekilde aktardı.

"Koronadan dolayı ülkemiz zor günler geçiriyor. Öncelikle kendimizi izole ederek koronadan korunalım. Korona ile mücadeleyi insanoğlu Allah'ın izniyle kazanacaktır. Böylece bu günlerde geçecektir. Sonrasında  bizi zor günlerde beklemektedir. Bu zor günleri toprağımıza sarılarak çok çalışarak, üreterek aşacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi her karış toprağımızı ekmemiz lazım. Şuan mısır ekme dönemindeyiz bende mısır için ayırdığım tarlamı ekmeye başladım İnşallah iyi bir mahsul alır yüzümüz güler. Devletimiz tarafından bizim gibi üreten çiftçilere gübre, mazot ve tohum desteği verilirse Zonguldak çiftçisi daha çok üretir. Böylece ülke ekonomisine de  katkımız daha çok olur. Her zaman yanımızda oldunuz bizim  sorunlarımızı gündeme getirdiniz" diyerek şahsıma derneğimize de teşekkür etti." 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi