Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan ancak Korona Virüs'e yakalandıktan sonra kısa sürede iyileşerek tekrar görevine başlayan Dr. Emre Horus, yaşadıklarını anlattı.
Hastanenin Korona Virüs tedavisinin uygulandığı birimde görev yapan Dr. Emre Horus, kendisinde hafif öksürük ve hafif göğüs ağrısı şikayeti olması üzerine test yaptırdığını ve test sonucunu pozitif çıktığını belirterek, "Başlangıçta hafif öksürük hissi ve göğüste baskı hissi vardı ve onun haricinde başka bir semptom da olmadı. Sonuçta bu serviste bu hastalıkla mücadele için çalıştığımız için de kontrol amaçlı testi yaptırdım ve test sonucunun pozitif olduğunu öğrendim. Hastanede 5 gün yatım ve tedavi oldum ve ardından evimde izolasyona devam ettim. Şikayetlerin geriledikten sonra yapılan testlerinde negatif çıkması ile birlikte tekrar görevimin başına dönmenin mutluluğu içerisindeyim. Ben hafif semptomlarla hastalığı atlatan gruba giriyorum" ifadesini kullandı.

HER İNSANIN HİSSETTİĞİ KAYGILARI HİSSETTİM
Neler hissettiniz sorusuna da cevap veren Dr. Emre Horus, bilinmeyen bir hastalık olması nedeniyle doğal olarak her insanın hissettiği kaygıları hissettiğini söyledi.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ
Hastalığı yenen bir insan olarak vatandaşların Koronavirüse karşı özellikle hijyene çok dikkat etmeleri gerektiği belirten Dr. Emre Horus, "Vatandaşlar kesinlikle sosyal mesafe kuralına uysunlar, maskelerini taksınlar. Bunlar kadar da önemli olan ellerini sık sık yıkasınlar ve dezenfekte etmeyi alışkanlık haline getirsinler.

PLAZMA BAĞIŞINDA BULUNACAĞIM
Dr. Emre Horus, sözlerini, "Plazma için henüz günün dolmadı ama günüm dolduğu zaman plazma bağışında bulunacağım" diyerek tamamladı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi