Kilimli'de ikamet eden hayvan sever Mehmet Ergül isimli vatandaş kaymakamlıktan hayvanları beslemek için Kuru mama talebinde bulundu.
Günde onlarca sokakta ki kedi ve köpekleri beslediğini belirten Mehmet Ergül, ekonomik gücünü de bir yere kadar olduğunu belirterek, kaymakamlıktan kuru mama talebinin karşılanmasını istedi.
Korona virüsle mücadele süresinde insanların artık sokağa çıkmadığından dolayı sokak hayvanlarını aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten Mehmet Ergül şunları söyledi:
İNSANLAR SOKAĞA ÇIKMAYINCA SOKA HAYVANLARI AÇ KALDI
"Her gün 8 bayat ekmek, 1 kilo makarna ve marketten çorbalık alıyorum. Bunları kaynatıp 30 taneye yakın sokak kedisini doyuruyorum. Evimin orada Karadon da 3 tane sokak köpeği doyuruyorum ve elimde kalan olursa da geliyorum ilçe merkezinde çarşıda ki sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyorum. Yani bizim buradan yetkililerden, kaymakamlıktan kuru mama talebimiz var. Hepimiz emekliyiz burada. Gücümüz de bir yere kadar.
Bunun için kaymakamlıktan kuru mama talebinde bulunuyoruz. İnsanlar sokağa çıkamadığı için hayvanlar hep aç kaldı. Çocukluğundan beri ben hayvanlara bakmaya çalışıyorum ve emekli olduktan sonra tüm vaktimi hayvanlara ayırıyorum artık. 
Hayvanlara bakmak için orman ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan bir kimlik aldım gönüllü olarak hayvanlara bakıyoruz. Yani bu belge her yerde geçerli olan bir belge.Kaymakamlıktan Kuru mama talebimizin karşılanmasını istiyoruz insanlar yaşadığımız son süreçte sokağa çıkma yasağı olduğu için bu sebeple hayvanlar hep aç kaldı. Çöplükler boş, insanlar daha önce evindeki artıkları getiriyorlardı çarşılarda döküyorlardı hayvanlar besleniyordu. şimdi onu da yapamıyorlar artık."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi