15 mart'tan itibaren kapalı olan kahveci ve çay ocağı esnafı perişan halde.
Berber ve kuaförler açılırken, lokanta ve kebapçı gibi yemek satışı yapan işyerlerine ise dışarıya satış yapmalarına izin verilmişti ancak  bir türlü kahveci ve çay ocağı esnafına izin işyerleri açılmasına izin verilmiyor.
Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'de çay ocağı işleten esnaf  Erol Taşdemir 3 aydır kapalı olduklarını ve artık elde avuçta ne varsa tüketme aşamasana geldiklerini söyledi.
Artık bir an önce işyerlerini açmak ve hijyen kurallarına göre satış yapmak istediklerini belirten Çay ocağı esnafı Erol Taşdemir, "şunları söyledi:
ZOR DURUMDAYIZ
"Esnaflar olarak dertliyiz. berber ve kuaförler açıldı, lokantalar ise paket serviste olsa satış yapabiliyorlar. Fakat bizler için herhangi bir  olumlu bir gelişme yok. Ne zaman açılacağız belli değil. Bizler bu konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını, netliğe kavuşmasın istiyoruz ve bekliyoruz. 15 Mart'tan beri, hemen hemen 3 aydır kapalıyız. Artık elimizde ki avucumuzdakileri de tüketme aşamasına geldik, Sağ olsun devletimiz bazı yönlerden bize faydası oluyor, mağdur etmemeye çalışıyor ama bizde yavaş yavaş  çalışmak istiyoruz. bizde hijyen kurallarına uygun olarak çalışabiliriz. kağıt bardakla çay satabiliriz. Bir an önce esnaflar olarak işyerlerimizi açmak istiyoruz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi