Devletimizin Covid-19 tedbirlerini sıklaştırması veya gevşetmesi biz vatandaşlara bağlı.

Tüm dünyada yayılan ve yüz binlerce kişinin ölümüne yol açan coronavirüsü Türkiye'de yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığınca Türkiye günlük koronavirüs tablosunu sosyal medyadan yayınlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı verilere göre illere göre corona virüsü haritası da ortaya çıkarken aralarında Zonguldak'ın da olduğu 15 il hem Koronavirüse yakalanma ve hemde hastane yatak doluluk oranlarında ilk 15 il arasına girmiş durumda.

Zonguldaklılara koronavirüs ile ilgili ne gibi tedbirler aldıklarını sorduk.

Vatandaşlar genel olarak maske sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha çok riayet etmeye çalıştıklarını ancak yine de bu artışın önüne geçemediklerini ifade ederek istisnasız herkesin bu kurallara uyması gerektiğini ifade ettiler.

Devletin covid-19 konusunu aldığı tedbirleri de değerlendiren vatandaşlar, devletimiz bu konuda her türlü tedbiri alıyor ve almaya devam ediyor Tabii ki devletimizin aldığı tedbirlerin daha da sıklaştırılması ya da gevşetilmesi biz vatandaşların kurallara uyulmasına bağlı. Kurallara uyarsak devletimiz aldığı tedbirleri daha da gevşetecektir. Ama kurallara uymadığımız sürece salgın da daha çok attığı sürece devletimiz tedbirleri daha da sıkılaştıracaktır" ifadelerini kullandılar.

Diğer yandan Zonguldak'ın tanınmış esnaflarından olan ve kısa bir süre önce Covid-19 tedavi gördükten sonra iyileşen Osman Zaimoğlu'da devletin esnafa ve vatandaşa gerekli ekonomik katkıyı sağlayarak ülke genelinde 14 günlük genel bir karantina ilan etmesi halinde ancak bu salgının önüne geçilebileceğini kaybetti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi