Yeni Tip Korona Virüs ile mücadele kapsamında tüm Türkiye çapında arefe ve 3 günlük Bayram süresi olmak kaydıyla toplamda 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
Sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde bayramın birinci Gününde ise 65 yaş üstü vatandaşlar saat 14 00 ile 20 00 arasında sokaklara çıktılar özgürlüğün tadını çıkardılar bayramı doyasıya kutladılar.
Kimisi yürüyüş yaptı, kimisi eşiyle birlikte banklarda oturarak nostalji yaptılar kimisi sohbet etti kimiside kuşlara, güvercinlere, balıklara ekmek atarak besledi. Bazı vatandaşlar sahil yolunda yürümeyi tercih etti. Deniz kenarında gezen vatandaşlar, gölgedeki banklarda oturdu. Gazipaşa Caddesi'ndeki İsmetpaşa Parkı'na gelen vatandaşlar, burada da ağaç gölgesinde oturdu. 2 aydan bu yana evde durduklarını anlatan vatandaşlar, sokağa çıkıp yürümekten mutluluk duyduklarını belirttiler. Bazı vatandaşlar ise bir süre gezdikten sonra dinlenmek ve yeniden sokağa çıkmak üzere evine gitti.
65 yaş üstü vatandaşlar bayram mutluluğu içerisinde olduklarını sokağa çıkmanın çok güzel olduğunu ifade ettiler.
65 yaş üstü vatandaşlar kısıtlama sebebiyle evlerde kalan ailelerine ve torunlarına torununa el sallayarak bayramını kutladılar selam gönderdiler. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri caddelerde dolaşarak, kolonya ve şeker ikram ettikleri yaşlıların bayramlarını kutladı.

Sokağa çıkma izni saat 20.00 itibarıyla sona erecek.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi