Simge Kırlı’nın sunduğu Kanal Z Ana Haber Bülteni’ne  Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

 Filyos projesi’nin %67’sinin bittiğini belirten Çolakoğlu şunları söyledi:

‘’Bakanımız yeni görevde Zonguldak’a gelip sahayı görmesi çok önemli.Bölgemizin sıkıntılarını bilgilendirmeler verdik ve talepler sunduk.

Yetkililerden genel bilgi aldık bir an önce bitmesi için bakanımızdan rica ettik.Proje’nin  %67’si bitti.Bu yıl itibaren gemiler çalışmaya başlayacak.20 drap olan kısmıda en yakın zamanda bitirecekler.Yıl sonu Filyos limanı aktif şekilde olacak.Saltukova tarafına kadar karayolu çalışması ihaleleri çıkacak.

MİTHATPAŞA TÜNELİ ZONGULDAK TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Mithat paşa tünelinde kademeli kavşak çalışması olması gerektiğini yapılmasını dile getirdik.Bu virüs sürecinde biraz gecikme olacağını söylediler.Mithatpaşa tüneli Zonguldak trafiğini rahatlatacak.

15 YIL HAVALİMANI BİZE YETECEK

Havalimanımız pistin kısa olmasından dolayı sıkıntılar yaşandı.Bakanımıza anlattık ve iş makinalarıyla bir yere kadar getirdiğimizi dile getirdik.En kısa zamanda yapılacağını bakanımız talimatı verdi.Bu yıl sonuna kadar 45 metrekareye kadar uzatılacak.

2200 metreye ulaştığında uçaklar rahatlıkla inebilecek.15 yıl bize bu havalimanı yetecek.

TÜRKİYE BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Erken önlemleri hızlı bir şekilde aldık ve yayılmasını engelledik.Diğer ülkelerin rakamlarına göre Türkiye büyük başarı elde etti.Eskisi gibi hiç birşey olmayacağını Cumhurbaşkanımız açıkladı. Zonguldak büyükşehirlerde yapıldığı gibi bizde de önlemler alındı.İlk anda halkımız bu durumu anlamadı ama sonra bilinçli şekilde davrandığına inanıyoruz vakalarımız sıfır oranında devam ediyor.Kolluk kuvvetleri gerekli uyarıları yapıyor.Güneşi görmeye az kaldı.Kontrollü sosyal yaşama alışmamız gerekiyor.

Diğer illerde de santraller olduğunu belirten Çolakoğlu verilerle konuşulması gerektiğini ifade etti.

Çatalağzı termik santrali zaten çalışmıyor Eren enerji en aza indirilmiş durumda.Bunla ilgili ellerinde veriler varmı ona bakmak gerekiyor.Aynı zamanda sadece Zonguldak’ta termik santraller var ama diğer illerde de var santraller.Tüm hastanelerimiz büyük gayretle çalıştırlar.

HABER:GÖKSEL ÇOLAK

Editör: Haber Merkezi