Vali Mustafa Tutulmaz, yeni yıl gecesinde polis ve jandarma ekiplerini ziyaret etti

Vali Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü yılbaşı gecesi görevi başında olan polis ve jandarma ekiplerini ziyaret ederek çalışanlara yeni yıl dileklerini iletti. 
İlk olarak Karaelmas Polis Merkezi'ni ziyaret eden Vali Tutulmaz, Yılbaşına görevi başında giren polis ekiplerini unutmadı. Vali tutulmaz ziyarette Emniyet personeli ile bir süre sohbet etti. Vali Tutulmaz ayrıca Jandarma karakolunu ziyaret ederek Jandarma personelinin yeni yılını kutladı.
Son 20 gündür alınan tedbirler doğrultusunda iyi bir konuma ilerliyoruz diyen Vali Mustafa Tutulmaz, “2020 yılı hem ülkemiz hem de ilimiz açısından sıkıntılı bir yıldı. Bir taraftan Pandemi ile uğraştık. Dünyayı kasıp kavurdu hala da kavurmaya devam ediyor. Alındığımız tedbirlerle bu bela ile mücadelede büyük başarı elde ettik. Zaman zaman tedbirleri gevşettiğimiz de halk olarak bu sıkıntıyla başbaşa kaldık.  Ancak gelinen noktada son 20 gündür olunan tedbirler doğrultusunda iyi bir konuma ilerliyoruz. Burada vatandaşlarımız evlerinde kalarak alınan tedbirleri kurallara uyumasıyla iyi bir aşamaya geldik. Ama hala kat etmemiz gereken bir yol var. Bu yolu da birlikte giderek başarabiliriz. Bu kamunun, sağlık güçlerinin ve güvenlik güçlerinin alacağı tedbirlerle olacak bir iş değil.  Vatandaşların son derece titiz ve dikkatli hareket etmeleri gerekir. Önce kendi sağlıklarını düşünmeli ve bu alanda çalışan kamu görevlilerine destek olmaları lazım. Mart ayından bugüne kadar gerek sağlık çalışanlarımız gerek emniyet ve jandarma personelimiz büyük bir fedakarlık gösterdiler. Aşı süreci de başlıyor. Aşı süreciyle birlikte inşallah yaz ayına kadar bu işi sıfırlayarak inşallah önümüzü görürüz diye düşünüyorum.  Bugün sokağa çıkma kısıtlaması var. Diğer yıllarda olduğu gibi yılbaşını etkinliklerle kutlamamız şu an itibari ile mümkün değil. Kendi ailemizle beraber daha dar çerçeveli eğlencelerimizi yapmaya çalışalım. Bugün her ne kadar eğlence yok desekte kolluk kuvvetlerimiz çalışmalarına devam ediyorlar. En itibari ile dokuz yüzün üzerinde emniyet ve jandarma personelimiz vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayabilmek adına sahadadır.  Yaklaşık 2000’e yakın görevlimiz kentin bir çok noktasında vatandaşlarımızın daha huzurlu daha güvenli bir yıla girmelerini sağlaması için mücadele veriyorlar. Kesin yeni yılını tekrar kutluyorum Allah herkese sağlık ve saat versin” diye konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi