Vali Mustafa Tutulmaz şehir merkezinde Covid-19 denetimi gerçekleştirdi.

Vali Mustafa Tutulmaz ile beraber denetimlerde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü ve ilgili daire müdürleri, emniyet ve zabıta ekipleri de hazır bulundu.

VALİ TUTULMAZ İŞ YERLERİNDE PANDEMİ KURALLARINA UYULUP UYULMADIĞINI BİZZAT KONTROL ETTİ

Vali Mustafa Tutulmaz, esnafları tek tek ziyaret ederek her birini uyardı ve işyerinde covid-19 tedbirlerinin alınıp alınmadığını bizzat kontrol etti. Vali Tutulmaz ayrıca taksici ve dolmuşçu esnaflarını da.

VALİ TUTULMAZ ZABITA MÜDÜRÜNÜ YANINA ÇAĞIRARAK PANDEMİ KURALLARINA UYMAYAN İŞYERLERİNE CEZA KESİN TALİMATINI VERDİ

Vali Tutulmaz dönerci esnafının işyerinde masa düzeninde Covid 19 tedbirleri uyulmadığını görünce Zabıta Müdürü Erol Kırbağa'yı yanına çağırarak, "Ceza kesmekten kaçınmayın bu tür işyerlerinde ceza kesin covid-19 tedbirlerine uyulsun" talimatını verdi.

SELİM ALAN TOKİ KONUSUNDA İÇİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ İFADE ETTİ

Bir vatandaş da TOKİ konutları konusunda Vali Mustafa Tutulmaz'da derdini anlattı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da İçişleri Bakanı ile görüştüğünü söyledi.


VALİ TUTULMAZ GÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYKA HALKIMIZIN BİLİNCİ ŞU AN İYİ

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, "Her hafta olduğu gibi bu haftada denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Bu hafta da yine il merkezimizde pandemi ile ilgili alınan tedbirlere uyulup uyulmadığını yerinde görerek inceleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Bir taraftan rehberlik yapıyoruz, bir taraftan onların uygulamalarının genelgelere emirlere ne kadar uyumlu olduğunu yerinde görmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla halkımızın bilinci şu an itibariyle iyi. Bu binici biz daha da fazla arttırabilirmiyiz gayreti içerisindeyiz. Basına da bu konuda çok önemli görevler düşüyor, hep beraber basın, kamu ve halkımızın bilinçlenmesiyle İnşallah bu problemi çözeceğiz." dedi.


VALİ TUTULMAZ DAN FERAHLATAN AÇIKLAMA

Covid-19 olarak Zonguldak'ı çok rahatsız edecek bir durumda olmadıklarını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti;

"ilimiz açısından da şu an itibariyle çok rahatsız edecek bir durumda değiliz ama yine de vakalarımız var bu vakaları hedefimiz sıfıra indirebilmektir, daha fazla duyarlı olalım mesajında halkımıza" ifadedini kullandı.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi