Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülke genelinde 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğunu belirtti.

Bakan Koca, "Enfekte olan sağlık çalışanı söylenenden fazla. Kovid-19 testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısı 7 bin 428, vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5'e yakın" dedi. Zonguldak’ta bu rakam yüzde 24’ler seviyesindeydi.

Bilindiği gibi Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının birbirleriyle ilişkilerinde kendilerini koruyamadıklarını belirterek şöyle demişti: “Bizim bütün rakamımız 567 iken bu 567 içerisinde maalesef 137 tane sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu yana bütün tedbirler Sağlık Bakanlığı tarafından alınmışken sağlıkçılar hastalarla diyaloglarında kendilerini korudular. Birbirleriyle olan diyaloglarında kendilerini koruyamadılar. Bu konuda en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği bu yük olmasaydı belki de biz bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Buda gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhane de misafir ettik, heyetimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servislerini sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarında ki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular, hem bizi sıkıntıya soktular. Bundan sonra bununda durulacağını, azalacağını, artık herkesin bu işi öğrenmiş olmasını varsayıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi