Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını kendi ülkelerinde geçirmek için Türkiye'ye gelecek olan 26 bin gurbetçi vatandaşımızdan 380'i Zonguldak'ta ağırlanacak.
Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, ülkemize gelecek olan 26 bin gurbetçi vatandaşlarımızdan 380 kişisinin Zonguldak'a ağırlanacağını belirterek şunları söyledi:

TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLADIK.
"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile ülkemize yaklaşık 49 tane ülkeden 26 bin kişi ülkemize gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kardeşlerimizin ülkelerine gelip Ramazan bayramlarını çocuklarıyla akrabalarıyla kutlamalarını, Ramazan bayramını hep birlikte girmeleri konusunda talimatı var. Bize de bu 26 bin kişiden bugün  Suudi Arabistan ve Azerbeycan'dan 380 vatandaşımız Zonguldak'a geliyor. Bizim kendi vatandaşlarımızdır. Bu 380 kişiyi biz ilimizde misafir edeceğiz ve tüm hazırlıklarımızı,Sayın Valimizin önderliğinde AFAD, Gençlik Spor ve Emniyet ve KYK ile koordineli bir şekilde tüm çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yurdumuzda her şeyi hazırladık, gönüllü gençlerimiz hazır, üç öğün yemeklerini vereceğiz. Biz şu anda 380 kişiyi ilimizde ağırlamaya hazırız. Kesinlikle şunun bilinmesini istiyorum Vatandaşlarımız sabah ve akşam  günde iki kez doktor kontrolünden geçmektedir. Ben yurtlarda görev yapan sağlıkçılarımız kutluyorum, onlara minnettarız çalışmalarından dolayı. Bu arkadaşlarımız gecesini gündüzüne verip çalışarak yurtlarımız da kalan tüm misafirlerimizi ağırlıyorlar. Allah'a şükürler olsun ki yurtlarımızda bir olumsuzluk yaşanmadı, yurdumuzda bir tane bile virüse rastlanmadı zaten bu tür bir şey olduğunda direkt hastane ile sağlıkla ile irtibat halindeyiz ve direkt hastaneye göndeririz.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın çocuklarımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, bütün çocuklarımızın 23 Nisan'ı kutluyorum. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 100.Yılının vatanımıza milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." 
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi