Seval Çetin'in sunduğu Ana Haber Bülteni'ne CHP Milletvekili Ünal Demirtaş canlı telefon bağlantısı ile katıldı. Milletvekili Demirtaş, Zonguldak merkez Belediyesinin tedbirleri geç aldığını belirterek hükümetin Zonguldak'a özel ekonomik paket hazırlanması gerektiğini söyledi. 
Demirtaş'ın yaptığı açıklamadan satır başları şöyle;

VİRÜS KONTROL ALTINA ALINMAYA BAŞLADI
"Vaka sayısı Zonguldakta malesef 650'yi geçti. Ölüm sayısıda 50yi geçti. Merkezi hükümet Zonguldak'ta geç kaldı. Diğer illere göre ilerideyiz. Bu çok üzücü. Özellikle sağlık çalışanlarını tebrik ederim.Zonguldak'ta korona virüs salgını yavaş yavaş kontrol altına alındı. Ama tedbirler biraz daha erken alınmış olunsaydı bu salgın bu noktalara gelmezdi. Tedbirleri elden bırakmayalım. Sokağa çıkma yasağı olmasa bile evde kalalım ve hijyen kurallarına uyalım.Hava kirliliğine bağlı kanser türlerinin çok olması nedeniyle Zonguldak riski bölgede yer alıyor.
CHP'Lİ belediyeler sürecin en başından beri en güzel şekilde tedbirlerini aldılar. Bazı belediyeler maske üretimi bile yapıp vatandaşımıza dağıttı.

CHP'Lİ BELEDIYELERİ TEBRİK EDİYORUM
HALK TAKDİRİ VERECEK
Ereğli,Alaplı , Çaycuma ve Devrek'te Başkanlarımız hızlıca tedbirlerini aldılar. Ben hepsini tebrik ediyorum. Merkez Belediyesinde biraz geç kalındı. Ömer Başkanın doktor olmasına rağmen hemen tedbirler alınmadı. Bizim siyasetçi olarak bunu değelendirmemizden ziyade vatandaşımız zaten değerlendirecektir. Onlar kimin çalışıp çalışmadığını görüyor.
Corona virüsün etkileri ve yaratığı kriz, ekonomik anlamda da çok oldu. Asıl virüsün etkilerinin sağlıktan çok ekonomide olduğunuda düşünüyorum. Zonguldak esnafı çok zor durumda. Zaten iş yapamaz bir haldeyken iş yerleri kapandı. Esnafımız 1 buçuk aydır dükkan açamıyor ama kira elektirik su vergi devam ediyor. Zaten borçlu olan esnaf daha da kötü bir noktaya geldi. Devlet krediler açmaya başladı.Ödemeleri öteledi ama bunların hepsi geçici çözümlerdir. Kredi çekmek için çoğunun koşulları uymuyor. Kiralar vergiler durması lazım, devlet babalığını gösterip esnafın yanında olması lazım.Devlet büyüklüğünü bu dönemde belli etmeli. Böyle kriz yönetimi olmaz.Devlet sınıfta kaldı. CHP'Lİ belediyeler gereken tüm tedbirleri kesinlikle almıştır.Türkiye'nin birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var. Merkezi hükümetten daha hızlı hareket etmiştir. Merkez Belediyesi de çok geç tedbirler almış hızlı hareket edememiştir. Bunun takdirini halk verecektir.

ZONGULDAK'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARI YALNIZ BIRAKILDI
Karar merceği kimse o kararları alır ve uygular. Bizdede Ak Partili bir hükümet ve Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanıda Bilim kuruluna danışarak hareket ediliyor. Benim gördüğüm bilim kurulunun kararlarına uyuluyor ama ilk başta bir sokağa çıkma yasağı uygulansaydı bu dereceye gelmeyecekti. Zonguldak'ta sağlık çalışanları yalnız bırakıldı. Malzeme eksikleri tamamlanmadı.Maske dezenfektan olsun sağlanmadı. Bunun sorumlusu hükümetidir. Maskeler bile doğru dürüst dağıtılmadı. Binlerce Zonguldaklı maske bekliyor. Bir maske dağıtımını bile beceremiyorlar.

ZONGULDAK'TA BÜYÜK BİR İFLAS ZİNCİRİ YAŞANABİLİR
Zonguldak'ın geleceğini iyi görmüyorum. Bu krize hazırlıksız yakalandık. Bizim esnafımız zaten borç sarmalının içindeydi. Çifte kriz yaşadık. Üzülerek ifade ediyorum. Merkezi hükümet kalıcı, önlemler almaz ise korkuyorum ki Zonguldak'ta büyük bir iflas zinciri yaşanacak. Zaten biz bir krizin içindeydik. 

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ POLEMİK YAPMASIN, ÇÖZÜM ÖNERİSİNDE BULUNSUN
Hükümlerin yeterli adımlar atmadığını düşünüyorum.Zonguldak'a özel teşviklerin verilmesi lazım. Teşfik derecesi en az 4'e çıkarılması gerekiyor. Zonguldak'a özel ekonomik paket hazırlanmalıdır.İktidar Milletvekilleri polemikten ziyade çözüm önerileri bulsunlar.

Editör: Haber Merkezi