Seval Çetin’in sunduğu Ana Haber Bülteni’ne CHP Milletvekili Ünal Demirtaş canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Gazipaşada alınan tedbirlerle bu işin olmayacağını belirten Demirtaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

ZONGULDAK’TA ALINAN TEDBİRLERE GEÇ KALINDI

Diğer illere göre çok yüksek oranla Zonguldak’ta alınan tedbirlerin geç kalındığını düşünüyorum. 112 çok yüksek rakam benim aldığım duyumlara göre 7 kişi hayatını kaybetti. Umarım bu sayılar artmaz.Nerede hata yapıldı ona bakmak lazım.Türkiye’deki önlemler geçikildi. CHP olarak ilk vaka açıklamadan önce corona virüs için toplantıya davet etmiştik talebimiz reddedildi.Türkiyedeki ilk pozitif vaka açıklandı.Türkiye ve Zonguldak genelindeki tedbirler yeterli mi yetersiz mi ona bakmak lazım. Geçikme yaşandı sayı verilerine baktığımızda.Adım adım tedbirlerde ilerlediler ancak gelen sayılara bakıyoruz 15 binin üzerinde pozitif sayı var.47 bin vatandaşımızda gözlem altında.700 üzerinde yoğum bakım ünitesinde olduğu söylendi.

Sosyal izalasyonun,hijyen kurallarına tam olarak sağlanmadı.Önümüzdeki hafta 30 bin civarında olacağı bekleniyor.Test sayısı çoğalmaya başladıkça vakalarda yükseldi.Parklarda, sokaklarda, banka kuyruklarında insanları görüyoruz. Sosyal izalasy nun sağlanamadığı yerlerde insanlar var evde kal denildiği halde evde kalmayan vatandaşlarımız var. Virüs bu şekilde yayılıyor. Umreden gelen vatandaşlarımızın kontrolsüz şekilde vaka sayısında patlama yaşandı.

İran sınırındaki sınır kapılarının kapanmamasıyla virüsün Türkiye’ye yayıldığını görüyoruz.

KONTROLSÜZ ŞEKİLDE ŞEHRE GİRİLDİ

Zonguldak’ta umre gidip gelen vatandaşlarımızdan 240 civarında insan var.Kontrolsüz şekilde şehre girildi.Mevlitler okundu ziyaretler edildi ve virüs bu şekilde yayıldı. Devrek’te önlemler alındı.Ama Ereğli’de bu tedbirleri göremedik.Ereğlide 150 kişiye mevlit verildi.Sağlık bakanlarından izin verilmemsi gerekiyordu yada tamamen herkesi testten geçirilmesi gerekiyordu. Zonguldak tüm illerden daha tehlikeli bir durum var vaka sayısında yükseliş oldu.Zonguldak şehir dışından gelen bir çok vatandaşımız oldu.

GAZİPAŞA DA ALINAN ÖNLEMLERLE BUNLARI ÇÖZEMEYİZ

Zonguldak’taki önlemler yeterli değil sadece Gazi Paşada bu önlemler alınırsa yeterli değil Zonguldak’ın tüm çevresinde bunlar var buralara nasıl önlem alınacak.Ölüm oranının en yüksek olacağı illerin önünde geliyor maden emekçi bir şehiriz meslek hastalığı olan vatandaşlarımız var.

Zonguldak çevre kirliliğinde en önde gelen şehir.Gazipaşa’da alınan önlemlerle  bunları çözemeyiz.

ZONGULDAK’TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELMELİ

Zonguldak’ta hastane oranı çok düşük doktor sayısı hemşire sayısı çok yetersiz.25’e yakın sağlıkçının corona virüs testi pozitif çıktı.Diğer illerden sağlık personeli takviyesi alınması gerekiyor.Vakalar yayıldı tespit edilmemiş bir çok vaka var.Zonguldak şuanda alarm şehri.

Sokağa çıkma yasağı gelinmesi gerekiyor.Bu hafta bekliyorduk ama cesaret edip alamadılar.Ama illere göre sokağa çıkma yasağı olabilir tüm Türkiyede alınamıyorsa ekonomiye güvenmeyip o zaman iller arasında alınsın.

Çalışan vatandaşlarımızın asgari düzeyde karşılaması gerekiyor.

Tüm Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı gelmeli.

Diğer ülkelerde yüksek rakamlarda paket açıldı ama Türkiye’de bunu göremedik.

Bizim devletimizin baba şevkatini göremiyoruz.Yardım kampayasıyla çözülecek şeyler değil.

Editör: Haber Merkezi