Fahrettin Koca ve  Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu.

"DEVLETİMİZ VİRÜSLE MÜCADELEDE GÜÇLÜDÜR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tokalaşma konusunda irade sahibiyiz, dışarı çıkıp çıkmamata irade sahibiyiz, temizliği virüse karşı kalkan gibi kullanmakta irade sahibiyiz. Koronavirüsle mücadeledeki başarımızda tek tek bireylere de bağlıdır. Hiçbir sağlık kurumu hiçbir hekim virisün size bulaşmasını önleyemez. Bunu ancak sizler önleyebilirsiniz. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı sözlerine şöyle devam etti;

"Orta yaşlarda vaka sayısı az değil. Virüs, genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Eğer bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak ve tedavisi hiç beklemediğiniz kadar uzayacaktır. Çocuklara da tavsiyem var; dışarı çıkmak yok, oyunlarımızı evde onuyoruz. Sarılmak yok, sevgimizi uzaktan göstereceğiz."

OKULLARDA ARA UZATILDI

Sağlık Bakanı Koca, "Uygulama bir tatil değildir, eğitim devam ediyor. Uzaktan eğitimde çocuklarımız derslerinden geri kalmamalı. Birazdan Milli Eğitim Bakanımız açıklayacak; okullara verilen ara uzatılacak." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Koca koronavirüs vakalarının artık dijital ortamdan anbean takip edilebileceğini açıkladı.

Bakan Koca sözlerini müjdeli haberler noktaladı;

"Yoğun bakımdaki hastalarımız taburcu olmaya başladı. Bir hastamız dün ve bir hastamız da bugün taburcu oldu"

BAKAN ZİYA SELÇUK: ÇOCUKLARIMIZIN FİZİKSEL VE RUHSAL SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bütün anneler-babalar müsterih olsun. Her türlü senaryoya hazırız. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı bizler için çok önemli. Bizler Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini alarak bu kararları veriyor. Yine ortaklaşa bir kararla 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitim devam edecek." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi