Simge Kırlı’nın sundu Ana Haber Bülteni’ne CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Yavuzyılmaz, Zonguldak’ta tanı kitinin olmadığını ve solunum cihazlarının yeteri kadar olmadığını ve yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmediğini belirterek şunları söyledi :

ZONGULDAK'TA VAKALAR ARTIYOR!

''Toplu taşıma araçlarını kullanmamak, çalışmak zorundaysak da çok dikkatli olamamız gerekiyor. Bireysel olarak değil, tüm aile ve toplum olarak tedbirleri aldığımızda panik yapmayı gerektirecek bir durum yok. Sürecin yayılmaya başladığı sürece yapılan hatalar var. Bunun yüzünden 81 İle yayılmış durumda. Akciğerlere yapışan bir virüsün ölümcül zararlar verebileceğini biliyoruz. Zonguldak’ın havasıda çok tehlikeli.Zonguldak’a da tanı kitlerinin getirilmesi gerekiyor. Malaasef Zonguldak’ta an ve an artan bir vaka sayısı var. Umarım hiç bir can kaybı yaşanmaz.''

HASTANELERE EK ÖDEME ALINMALI

Hastaneler ile ilgili pek çok konuyu mecliste gündeme getirdik. Bakanımıza da bilgi verdim taleplerde bulundum. Doktor sayısında da bir problem yaşadık. Hijyen malzemelerinin hastanelerde bulunamamasına şahit olduk. Bugün yaşadığımız şeyler yetersizliklerin hemen ardından geldi. En hızlı şekilde sağlıkçıların kendilerini koruması için maske, eldivenlerin hastanede bulundurulması gerekiyor. Sağlıkçılarımız çok kıymetliler. Zonguldak’ta ki hastanelerin ek ödemelerin ödenmesi gerekiyor. Siyasetteki yetkililerin bu ödeneğin Zonguldak’a aktarılmasını sağlamak. Bugün ihtiyacımız var.

VAKALARIN İL, İLÇE OLARAK AÇIKLANMASI GEREKİYOR

Zonguldak’da kamuoyu bilgilendirilmediği için, sosyal medyadan takip edilen Zonguldak’a uğrayacağı düşünülmeyen bir virüs olarak algılandı. Halkımız doğru bilgilenmedi. Milletvekili olarak konuyu açıkladık, panik yapmadan bunu bilmeleri gerekiyor. İnsanların Zonguldak’ta vaka olup olmadığını bilmesi onların haklarıdır. Yetkililerin kamuoyuna bilgi verilmesi gerekiyor. İl, İlçe açıklanması gerekiyor.Pozitif çıkanların kimlerle temas ettiğini bulunup açıklanmalıdır. 

TTK'DA ALINAN TEDBİRLER YETERSİZ

Madencilerin %50 şekilde çalışmasıda yeterli değil. Çok fazla kişinin çalıştığı yerlerde rotasyonlu çalışmak, virüsten korumaz. TTK Genel Müdürümüz ile de görüştüm. Sokağa çıkma yasağı ilan edilirse neler yapılabileceği konusunu da değerlendirdik. Sanki sokağa çıkma yasağı varmış gibi en asgari  işçiyle çalışılması doğru olacaktır. 3.200 işçi yine rotasyonlu şekilde çalışıyor. Maden çalışma ortamında işçileri korumak çok zor. Madenlerde ki giriş ve çıkışlar ateşler kontrol edilmeli.Tedbirler geçde olsa alındı ama yetersiz. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİR ÇOK ÜLKEDE ALINDI

Bir çok Ülke kısmi sokağa çıkma yasağı uyguladı. Bizde belirli yaş sınırındaki yasakladık. Tedbirler konusunda yine söylüyorum çok geç kalındı.

Editör: Haber Merkezi