Cumhuriyet Halk Partisi t(CHP) tarafından Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında alternatif çelenk töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi, Birleşik Kamu İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eczacılar Odası ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çelenkleri anıta sunuldu Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde isyan marşımız okundu.

CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu yaptığı konuşmada, "Değerli Cumhuriyet Halk Partililer bugün buradan bulunmaktan hepimiz ayrı ayrı bir mutluluk gururluyuz. Cumhuriyetimizin ve kazanımlarının yüzüncü yılını kutlamanın onurunu şerefini ve gururunu yaşıyoruz.  Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyet Miras bıraktığı Cumhuriyet Halk Partisi'me ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sonuna kadar sahip çıkacağımız ve  Atatürk'ümüzün huzurunda söz veriyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Devrim Dural'da, "Cumhuriyet birikim ve kazanımlarını erozyona uğratmak isteyen cumhuriyet karşıtlarına rağmen cumhuriyetimiz bugün 100 yaşında. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.  Cumhuriyet fırsat eşitliğidir. Yeteneği, cesareti ve çalışkanlığı olan her ferdin hak ettiği makamlara gelebildiği rejimin adıdır Cumhuriyet.
Cumhuriyetimiz ilelebet varlığını sürdürecektir. Ülkemizi ve devletimizi içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracak olan laik cumhuriyete her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz.
Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır. Yaşasın Cumhuyet, Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'da Cumhuriyet bayramını kutladı ve ayrıca Cuma hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarının isimlerinin yer verilmemesine de tepki gösterdi.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Yaşıyorsunuz görüyorsunuz hutbeler okunuyor. Hutbelerin içinde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının adı geçmemiş. Cumhuriyetin mimarı olan herkese oy hakkı veren Bakın sadece kadınlara oy hakkı veren demiyor. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına oy hakkı vererek en aşağıdan en yukarıya kadar Cumhurbaşkanına kadar o seviyeye kadar bütün yönetim mekanizmasını şekillendirecek şekilde yetki veren Birinden bahsediyorum. İşte bunun mimarı olan Atatürk'e hutbelerde dahi yer vermeyen veya adı geçtiğinde bundan memnun olmayan bir zihniyette karşı karşıyayız. Evet bir tokat atılmalıdır. Bu tokat 31 Mart 2024 tarihinde Zonguldak'ta ve Türkiye'de yer atılacaktı" ifadesini kullandı.

Kaynak: Ercan Demir