İyi ki Deniz Yavuzyılmaz milletvekili olmuş.

Türk Eximbank, Türkiye’de ihracatın kurumsallaşmış tek asli destek unsuru olarak, ihracatın desteklenmesine yönelik politikalarda özel bir öneme sahiptir. Türkiye'de ihracatın kurumsallaşmış tek asli teşvik unsuru olan Türk Eximbank, bu amaca yönelik olarak ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayrinakdi kredi, sigorta ve garanti programları ile desteklemektedir. Türkiye'de 1980’li yılların başından itibaren geleneksel ithal ikameci politikalar bırakılarak dışa açık politikalar izlenmeye başlanmış ve ihracat büyük önem kazanmıştır. Bu yeniden yapılanma süreci içinde ihracatın desteklenmesi görevi 1987 yılında kurulan Türk Eximbank tarafından üstlenilmiştir. Türk Eximbank resmi destekli ihracat finansman kuruluşu olarak 1987 yılında faaliyete geçmiş ve 1988 yılı başında programlarını fiilen uygulamaya başladı. Türk Eximbank, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler doğrultusunda, ihracat sektörünün finansman gereksinimlerini karşılamaktadır. Bunu gerçekleştirirken, imalatçılar ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitlerden turizmcilere, uluslararası nakliyecilerden, yazılım, projelendirme, danışmanlık gibi döviz kazandırıcı hizmetleri sağlayanlara kadar uzanan geniş bir yelpazeye hizmet sunmaktadır. Türk Eximbank ihracat sektörüne uygun maliyetlerle finansman imkanı sağlayan “İhracat Kredisi” programlarının yanı sıra, Türkiye ile muhatap ülkeler arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürürlüğe konulan “Uluslararası Kredi ve Garanti” programları ve ihracat sektörüne politik ve ticari risklere karşı güvence sağlayan “Kredi Sigortası” programlarını uygulamaktadır. Türk Eximbank, kurulduğundan bugüne ihracat sektörünün talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak sürekli yeni programlar uygulamaya koymakta, mevcut programlarında değişiklikler yaparak sektörün finansman gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadır.

TÜRK EXİMBANK'IN AMACI;

ihracatın geliştirilmesi,

ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi,

ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması,

ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması,

ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması,

yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir.

Türk Eximbank, bu amaca yönelik olarak ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri kısa, orta ve uzun vadeli kredi, sigorta ve garanti programları ile desteklemektedir.

Yukarıda okuduğunuz tüm hedefler iş dünyası için hayati derecede önemi sahiptir

Şimdi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmmaz ile Eximbank arasında ne gibi bir bağlantı var dediğinizi duyar gibi oluyorum

Haklısınız da

Ancak bir bağlantı var kesinlikle

Milletvekili deniz Yavuzyılmaz aynı zamanda TBMM KİT komisyonu Üyesi ve Eximbank’ın Zonguldak’ta Şube açması için bizzat görüşmeler yaptı. Ve bu görüşmeler sonucunda Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik Zonguldak’a geldi.

Çelik, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen,"İhracatın Finansmanında Türk Eximbank" konulu bir sunum yaptı.

Toplantı sadece Zonguldak için değil bölgemiz için çok önemliydi çünkü Eximbank’ın en yakın şubesi Düzce’de bulunuyor.

Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Kastamonu’da Eximbank’ın bir şubesi veya irtibat bürosu yok.

Ve Zonguldak’ta Eximbank şubesi için çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Eximbanhk Genel müdür yardımcısı Hüseyin Çelik Zonguldak’ta bir şube açmayı planladıklarını ifade etti.

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz burada çok anlamlı bir konuşmaya imza attı.

Yavuzyılmaz Eximbank’ın imkanlarını iş insanlarını kullanmasını ve bu sayede de bölgedeki istihdamı arttırmak istediklerini söyledi.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’de konuşmasında bölgemizin, Zonguldak Filyos projesi dahilinde halen yapılmakta olan Liman (25 Milyon ton/yıl) ve yapılacak olan Endüstri Bölgesi (6.000 dekar) ve Serbest Bölge (13.000 dekar) ile ülkemizin en önemli ihracat merkezlerinden biri olacağına dikkat çekerek, “Eximbank’ın halen illerimiz de  ( Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu ) ne bir şubesi ne de bir irtibat bürosu bulunmamaktadır. Şube açmasını istiyoruz” dedi.

Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Çelik’te, şube açmayı planlama içine aldıkların ifade etti.

Kısaca CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı emeğinden ve çabasından dolayı kutluyorum.

Sanayicini can suyu olan Eximbank konusunda değil elbette, Zonguldak’ın diğer tüm sorunlarında da gösterdiği duyarlık takdire şayandır

Deniz Yavuzyılmaz için bir tek şunu söyleyebilirim

Yavuzyılmaz CHP’den güç almıyor

CHP’ye güç veriyor

Keşke her siyasi partinin Deniz Yavuzyılmaz gibi çalışkan, idealist, Zonguldak aşığı bir milletvekili olsa

Ünal Demirtaş’ mı ediniz

Deniz’in D’si bile olamaz

GÜNÜN SÖZÜ: ’Dünyanın gerçek gizemi görünmeyende değil, görünendedir.’’ Oscar Wilde