Yeniceliler Eğitim, Kültür, Turizm, Spor ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Bağbaşı, "TTK'ya Yenice'den 100 kişi alım oldu. Bu sayının az olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca Yenice olarak Zonguldak'a bağlanmak için referandum yapmak gibi  bir düşünceniz varmı" sorularına yanıt verdi

YENİCE'DEN TTK'YA 100 KİŞİ ALINMASINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

"Şimdi öncelikle tabii Yenice'ye 100 kişilik kontenjan ayrılması  yaşanan süreçte bizi mutlu etti. Ancak tabii kontenjan olarak yeterli değil. Çünkü Yenice daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Ancak hiç olmamasından 100 kişinin olması daha iyidir diyoruz. O yüzden bu konuda bize destek olan tüm  siyasilerimize, bürokratlarımıza teşekkürlerimizi ileteceğiz. 

''YENİCE ZONGULDAK'A BAĞLANIRSA İYİ OLUR ÇÜNKÜ BİZ BÜYÜK ZONGULDAK OLSUN İSTİYORUZ''

Yenice'nin Zonguldak'a bağlanması ile ilgili olarak dernek başkanı Bülent Bağbaşı şunları ifade etti;

"İlerleyen süreçte büyük Zonguldak ideali doğrultusunda hareket etmeliyiz.
Zonguldak ve Karabük bu bölgelerin birlikte hareket edebilmesini, beraber yürümesini biz arzu ediyoruz. Temennimiz odur. 

''ZONGULDAK'I VATANIM OLARAK GÖRÜYORUM''

Ben Zonguldak'ta doğma büyüme birisi Yeniceli olarak söylüyorum. Hani ben illkokulundan  liseye kadar, üniversiteye kadar hepsi bu şehirde okudum. Bu şehir benim için çok farklı. Bu şehiri Zonguldak'ı ben  kendi vatanım gibi görüyorum. O yüzden  referandum olur mu ileriki süreçte tabii olabilir.  Ancak daha önce bu bölgelerin beraber bir olarak büyük Zonguldak, Büyükşehir Belediyesi olmasını düşünenlerdenim. Öyle söyleyeyim. Çünkü hani burada sadece benim istemem değil bölgenin istemesi çok önemli. Bölge halkımız  talebi doğrultusunda bizler ona göre hareket ederiz.
Tabiki Yenice bağlanırsa iyi olur. Çünkü biz büyük Zonguldak olsun istiyoruz"

Kaynak: Ercan Demir