Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, Pençe-Kilit operasyonunda üsse sızmaya çalışan hain teröristlerce 9 askerimizin şehit edildiğini belirterek teröre çok sert tepki gösterdi.

Derya Akbıyık yaptığı açıklamada terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirterek şunları söyledi;

"Ülkemizin, ulusumuzun başı sağ olsun. 
Dün akşam Pençe Kilit operayonunda  askeri üslerimizin olduğu bir bölgede hain teröristlerinin sızma girişimi oldu.
Kahraman askerlerimizden 9 tane şehidimiz var. Vatanımızın, ülkemizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Yaralılarımız var. Onlara da sağlık, şifa, sıhhat diliyorum. 
Evet bu operasyonda aslında çok kritik bir bölgedeyiz. Hem Milli Savunma Bakanlığımızın  yetkilileri, Genelkurmay Başkanımız, askeri uzmanlarımız,  gereken açıklamayı yaptılar

Kahraman askerlerimiz burada bizim ülkemizi koruyor. Onun için bu çok önemli ve değerli biz orada sadece hain teröristlerle, PKK'lılarla uğraşmıyoruz tabii ki. 
Dünyanın birçok bölgesinde olan ülkelerin şefi görünen ülkelerde (ABD) müttefiklerimiz konumunda  gizli düşmanımız, düşmanlarımız var. Yoksa bu kadar cesaretle dünyanın en büyük sekizinci ordusuna kimsenin böyle hain girişimlerde bulunmasına tabii ki müdahale ve cesaret  bile edemezler. 

Ama şunu söyleyeyim  inşallah bu Pençe-Kilit operasyonundan zaferle çıkacağız. Yeni üsler kurulacağını Cumhurbaşkanımız söyledi. 6 yeni üs geliyor oraya. 

Evet bu sınır ötesinde çok kritik bir durumdayız. Peş peşe bir dizi sızmalar oluyor. İnşallah oradan zaferle çıkacağız. Ülkemizin tekrar başı sağ olsun. Yaralilarimiza sağlık şifa diliyorum. Bu terörü şiddetle lanetle kınıyorum "

Kaynak: Ercan Demir