Mehmet Ali Şahin bölgemizin yakından tanıdığı bir siyaset adamı...
Eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ak Parti'nin " A" takımından olduğu gibi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile aynı frekansta olması ile de tanınıyor.
Sayın Şahin'in " Karabük Milletvekili" sıfatı ile Karabük ilimize ve bölgemize yaptığı hizmetler bir yana, milli konulardaki dik duruşu, devletimizin bu konudaki tavrını gösteren ve ülkemizin kendisine olan güvenini anlatan bir örnek oluşturuyor.
Bu duruşun özeti şudur...
" Sözkonusu vatansa, gerisi teferruattır"
Mehmet Ali Şahin'in, Ak Parti Yenice İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşma, Yenice'den "tüm dünyaya" mesajlar gönderiyor.
Sayın Şahin'in, Yenice konuşmasından özet bir bölüm aktaralım...
"ABD Suriye'de neden bulunuyor? Maksat başka. Bizim sınırımızda, Akdeniz'e kadar uzanacak tampon bölge oluşturmak ve orada bir devlet kurmak, birilerine devlet kurmak. PKK'ya devlet kurulmak isteniyor.
Hiçbir sözlerini yerine getirmiyorlar. Amerika'ya, Avrupa Birliği'ne, BM sözcüsüne rağmen biz kendi imkanlarımızla bu Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattık. Çünkü kendimize güveniyoruz. Artık şunu herkes bilsin, dünya tek kutuplu değildir, çift kutuplu da değildir. Dünya artık çok kutupludur. Bu kutuplardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Kimse dünyanın hakimi olduğu iddiasında bulunmasın. Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye bütün bu oyunları boza boza 2023'e doğru koşuyor.
Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz. Çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır. Biz de kendimize, milletimize ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize güveniyoruz. Ülkemizin güvenliği için böylesine bir operasyonu başlatan Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize kolaylıklar diliyorum. Dua ediyoruz onların başarısı için."
Türkiye'nin son 15-20 yıllık süre içinde bölgesinde "lider" bir ülke konumuna geldiğini ve Sayın Şahin'in söylediği gibi "çok kutuplu" bir dünyada kutuplardan biri olduğunu artık ABD de biliyor, Haçlı zihniyetininden bir türlü kurtulamayan Batı dünyası da biliyor.
Türkiye, gücüne güç katan bir ülke haline geldi...
Afrin'deki terör odaklarını yok etmeye yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstün başarısı ve ezici kudreti bunu açıkça gösteriyor. Kahraman Mehmetçik, bir yandan terörist yuvalarını tek tek yok ederken, bir yandan da sivil halka gösterdiği merhamet ile tüm dünyaya insanlık dersi veriyor.
ABD'nin ve pekçok Avrupa ülkesinin silah ve mühimmat yardımı dahil her türlü desteği verdiği PKK, YPG ve PYD'li teröristler Mehmetçiğin karşısında çil yavrusu gibi dağılıyor, terör odakları yerle bir ediliyor, PKK paçavraları indirilip, yerine şanlı Türk Bayrağı çekiliyor.
Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi, Türkiye "işgalci" bir ülke değil, Suriye'nin bir karış toprağında gözü yok. Sadece, milli güvenliğini sağlamak üzere bu harekatı başlatmış bulunuyor.
ABD ve Batı ülkeleri ile birlikte, içimizdeki PKK sözcülerinin de anlaması gerekiyor ki, Türkiye'nin "dik duruşu" bundan sonra da devam edecek.
Ta ki, "son terörist" etkisiz hale getirilinceye kadar...
Mehmet Ali Şahin, Yenice'den tüm dünyaya işte bunu anlatıyor.