O bir besteci, o bir söz yazarı, o bir yazar, o bir gezgin, o bir ses sanatçısı, o bir müzisyen, o bir televizyon programcısı o bir iki üç dört Barış Manço.  Ülkemizde farklı müzik yaparak insanların ilgisini çekmiş olan Sevgili Manço; uzun saçları, asla çıkartmadığı şövalye yüzükleri ve gerek yurtiçi gerek yurt dışında aldığı müzikal başarıları ile ülkemizde efsaneler arasına girmiştir. Ayrıca, kendi zaman diliminde 150’ den fazla ülke gezerek; 7’den 77’ ye herkesi kendine hayran bırakmıştır.

Barış Manço 7’den 77’ye herkesin sevdiği bir isim olmuştur; bu coğrafyalarda hatta dünyanın çoğu yerinde sevilen ve tanınan bir sanatçı olmuştur. Her zaman böyle isimlere, bu tarz sanatçılara ülkemizin ve özellikle sevgisizliğin dayatıldığı coğrafyaların ihtiyacı vardır. Samimi, içten, sevgi ve saygı dolu olan üstat aynı zamanda mütevazi bir kişi olmuştur. 

 

Üstatla özdeşleşmiş şarkıları yazayım desem; Dağlar Dağlar, Gülpembe, Dönence, Kara Sevda, Can Bedenden Çıkmayınca, Halil İbrahim Sofrası, Yeni Bir Gün Doğdu Merhaba, Aynalı Kemer, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Halhal, Bugün Bayram, Kol Düğmeleri, Alla Beni Pulla Beni, Gibi Gibi, Arkadaşım Eşşek, Dere Boyu Kavaklar, Domates Biber Patlıcan, Lambaya Püf De… Vallahi benim aklıma ilk etap bunlar geldi; unuttuklarım vardır mutlaka. Böyle bir efsaneye yakışanda bu değil midir zaten; onlarca akıllara kazınmış şarkı. Her baba yiğidin harcı da değildir yani; hele ki günümüzdeki şarkıları düşündüğümüzde. İnanın üstadın en iyi 5 şarkısı diye anket yapsak bile net sonuçlara ulaşamayız gibime geliyor. Adamın her şarkısı bence ortalama 10 üzerinden 7’dir ve günümüzde 4 – 5 lik şarkı duyduğumuzda ne kadar beğeniyoruz. Düşünün yani, ortalama 7 dedim ama fazlası olan da bir sürü şarkısı da var. Bu arada üstadın şarkılarını yazarken bir tanesini unutmadım yani hatta “ UNUTAMADIM “. Evet, üstadın bu şarkısıyla ufak bir değişiklik yaparak sizlere veda edeceğim. Doğum günün kutlu olsun üstadım, selam olsun tüm üstatlara.

 

Dün yine yapayalnız dolaştım yollarda
  Yağmurlarda ıslanan bomboş sokaklarda
  Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni
  Unutamadık unutamadık ne olur anla bizi.

  Unutmak kolay demiştin alışırsın demiştin
  Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme
  Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadık seni 
  Unutamadık unutamadık ne olur anla bizi