DURUM – TESPİT SINAVI

SORU 1 – Dürüst müsünüz?

a ) Evet   b )  Kısmen  c ) Hayır

SORU 2 – Empati yapar mısınız?

  • Evet   b )  Kısmen  c ) Hayır

SORU 3 – Çok fazla pişman olur musunuz?

  • Evet   b )  Kısmen  c ) Hayır

SORU 4 – Özeleştiri yapar mısınız?

  • Ayda en az bir kere  b ) Altı ayda bir  c ) Yapmam

SORU 5 – Birinin mutsuzluğuna sebep misiniz?

  • Evet / Olabilir  b ) Sebep olma ihtimalim yüksek  c ) Yok / Benim bildiğim

SORU 6 – Hiçbir hedefinizi gerçekleştirdiniz mi?

  • Evet    b ) Çok az kaldı   c ) Hayır

SORU 7 – Bugün birinin gülümsemesine sebep oldunuz mu?

  • Evet   b) Belki  c ) Hayır

SORU 8 – Son bir ay içinde hak etmeyen birine haksızlık ettiniz mi?

  • Evet  b ) Biraz   c ) Yapmadım

SORU 9 – Aileniz dışında her anlamda güvenebileceğiniz biri var mı?

  • Evet  b) Az biraz  c ) Ne yazık ki yok

SORU 10 – Geleceğinizden ümitli misiniz?

  • Sanmıyorum  b ) Neden olmasın  c ) Ümidim var

 

PUANLAMA


SINAV SONUCU

0 – 40 Puan Arası Alanlar: Bence biraz oturup düşünmeleri gerekiyor; nerelerde neler yapıyor, ne düşünüp neleri uyguluyor diye sağlam bir özeleştiri yapmalıdırlar. İnsan ilişkilerini, hareketlerini, hayata bakışlarını kendince yorumlamalıdırlar ve bunu yaparken en azından kendilerine karşı dürüst olmalıdırlar.

40 – 70 Puan Arası Alanlar: Hafif arafta kalınan mevzuların olduğu; bazen mutlu bazen mutsuz bir hayat yaşadığını düşünmekteyim. Bazı konuları anlamlandıramadığı bazı konularda da pek anlaşılmadığı durumlar olabilir. Ortalamanın bu seviye olması beklenen bir testtir.

75 – 95 Puan Arası Alanlar: Hayatında belli bir çizgide belli hedefleri doğrultusunda yaşayan kişilerdir. Hayatının çoğu gününde mutlu ve umut dolu bir hayat sürdürürler; gelecek konusunda pozitif ve yapıcı insanlardır. Hayatlarında pek yanlışların olmadığı ve diğer insanların hayatına da önem veren insanlardır.

100 Puan Alanlar: Bir kahve ve/veya çay içmek isteyeceğim, tanımak isteyebileceğim türden bir karakterdir. İnsanların hayatına her zaman olumlu şeyler katabilecek; temiz ve istisnai türden akla ve mantığa hizmet eden bir kişiliktir. Bana ulaşırsalar eğer bir kahve ısmarlarım.

NOT: Bu sorular ve sonuçlar bana aittir. Yanılma payı olabilir ki vardır da mutlaka; ben kendimce kendi fikrimce oluşturduğum soru ve yorumlamadır. Kimse buna inanarak bir hareket ya da moral bozukluğu gibi şeyler yaşamasını istemem; sadece haklılık payı var mı diye düşünsün isterim şahsen. Sonuçta ben bu işin uzmanı falan değilim; içimden geldi böyle bir şey yapmak istedim. 100 puan alanlarla tanışmak isterim ama; umarım sınıfı geçmişsinizdir. Görüşmek üzere.