Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Grizu-263 uzay takımı NASA sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen CanSat Competition yarışmasında Dünya ikincisi oldu.

BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı, 8-10 Haziran tarihleri arasında ABD'nin Teksas eyaletinde gerçekleşen Amerikan Uzay Bilimleri Derneği ve Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü'nün organize ettiği model uydu yarışmasına katıldı.

BEÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan uzay takımı Grizu-263, NASA'nın sponsor olduğu model uydu yarışmasında 40 üniversite arasına kalarak final yarışmalarına katılmayı hak kazandı ve dünya ikinciliğine layık görüldü. 

Bu yarışmaya dünyanın birçok ülkesinden üniversite takımları başvurmasına rağmen yapılan seçmelerde 40 üniversite takımı davet edildi ve bunları arasında BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı da yer aldı.

40 üniversite arasında başarısıyla finale yükselen BEÜ Grizu-263 ülkemizi, Zonguldak’ı, hepimizi gururlandırdı.

Tabiî ki Dünya ikinciliği ile ülkemiz adına önemli bir başarıya imza atan gençlere sosyal medyadan ve ilimiz genelinden tebrik mesajları geldi ve gelmeye devam ediyor.

ÖDÜLÜ HAK ETTİLER

Buradan BEÜ Rektörü Mustafa Çufalı ve Vali Ahmet Çınar’a sesleniyorum.

Grizu-263 takımı bence ödüllendirilmelidir.

Dünya çapında ülkemizi ve Zonguldak’ın adını duyuran bu başarı, tabiî ki ödüllendirilmeli ve bu ödülde sadece plaket bazında kalmamalıdır kesinlikle.

Türkiye olarak son yılarda uzay teknolojisinde oldukça ilerleme sağlamış bulunuyoruz.

2007 yılında ilk uydumuzu fırlatmıştık ve bir kaç kez kendi uydumuzu daha fırlattık şu zamana kadar ve yerlileşme oranı neredeyse yüzde 100’e çıkmış durumda.

Bugün Türkiye olarak savunma sanayi konusunda yerli İHA’ların ardından yerli SİHA’lar, mili gemilerimiz, lazer silahlarımız, Atak helikopterlerimiz vs. çok güçlendi. İşte bu gelişmeler bizim guru verene gençliğimiz ile oluyor. 

Onlarla ne kadar gurur duysak azdır.

Ne demiştik

Duymayan kalmasın

BEÜ Uzay takımının bu başarısını duymayan kalmasın

Duysun ki herkes bilsin

Herkes öğrensin

Herkes bilsin ki

BEÜ’nün ne kadar kaliteli bir üniversite olduğunu öğrensin

**

TAZİYE

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz’ın anneannesin vefat etiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Merhume bugün Bartın’da toprağa verilecek

Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, Ayhan yılmaz ve kederli ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

**

DİP NOT: Bu yazıyı seçimlerden önce yazdım, Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmemi yarın yapacağım