Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2023 yılı Faaliyet Programı'nda yer alan "16 Yaş Hafta sonu Turnuvası"  04-07 Mayıs 2023 tarihlerinde Bartın ilinde yapıldı. "Ali Güler Tenis Akademisi" kortlarında oynanan müsabakalara katılan ve Demir Madencilik’in sponsor olduğu Zonguldaklı sporcu Efe Bartu Onur birincilik elde etti.

  Türkiye Tenis Federasyonu'nun Bartın ilinde düzenlediği ilk resmi turnuvaya katılan  Efe Bartu Onur müsabakaları  birincilik ile tamamladı. Turnuva; Bartın, Zonguldak, Kocaeli, Ankara, İstanbul illerinden çok sayıda sporcu katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakalar sonunda Zonguldaklı sporcu  Efe Bartu Onur, tüm rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıktı. Müsabakaların ardından düzenlenen  törenle dereceye girenlere kupa ve madalyaları  Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, Spor Hizmetleri Müdürü İhsan Alptekin tarafından takdim edildi. Müsabakalar sonunda birincilik kürsüsüne çıkan 
Efe Bartu Onur; ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada "Kulübüm Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübüne, sponsorum Demir Madencilik ve yönetim kuruluna ve Ali Güler Tenis Akademisi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Umarım bölgemizde bunun gibi klasman puanları alabileceğimiz, federasyon turnuvalarının sayısı daha da artar ve böylece milli takım seçme turnuvalarına girebilme şansımız artar. Bunun için bu şansı bize tanıyan ve tüm imkanlarını bize sunan sayın hocamız Ali Güler'e ayrıca teşekkür ediyorum " dedi.

(Haber: Ercan Aygün)

Editör: Oğulcan Öz