Dünyada işçi hareketi denilince, işçi lideri denilince iki isim akla gelir
Polonya’da Lech Walesa, 
Türkiye’de Şemsi Denizer
Polonyalı işçi lideri ve Cumhurbaşkanı Lech Walesa ve Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Şemsi Denizer
Her iki isimde efsane işçi lideriydi.
Her iki isimde işçi hareketini önde gelin ismidir
Polonya’da işçi hareketi ile Lech Walesa devrim yaptı.
Türkiye’de ise Şemsi Denizer, büyük işçi yürüyüşü ile birlikte tarihe geçti.

LECH WALESA: 29 Eylül 1943, Popowo, Polonya, Polonya İşçi Partisi önderi ve 1990-95 arası Polonya Cumhurbaşkanı oldu. 1983 Nobel Barış Ödülü sahibidir. Polonya'da sosyalist dönemin ilk bağımsız işçi örgütü Dayanışma Sendikası'na (Solidarność) başkanlık etti.

ŞEMSİ DENİZER: 1951 Zonguldak doğumlu Denizer, Gelik İlkokulu'nu bitirdikten sonra, orta öğrenimini Kilimli Lisesi'nde tamamladı. 1970 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Müdürlüğü'ne bağlı Gelik Kömür Üretim Ocağı'nda kazmacı yedeği olarak işbaşı yaptı. 1974'te askerlik görevini tamamladıktan sonra Türk-İş'e bağlı Genel Maden-İş Sendikası'na büro işçisi olarak girdi. Dönemin sendika yöneticileriyle ters düştü ve 1976 yılında yeniden Gelik Kömür Üretim Bölgesi'nde yevmiyeli hesap memuru/puantör olarak çalışmaya başladı. Asıl adı Şemsettin Sarıbaş olan Denizer, 1982'de mahkemeye başvurarak "Şemsettin" olan adını "Şemsi", "Sarıbaş" olan soyadını "Denizer" olarak değiştirdi. 1983 yılında aktif sendikacılığa başlayan Denizer, 1986 yılındaki genel kurulda Genel Maden-İş Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Genel Başkan Mehmet Tezer'in 1989'daki istifası üzerine yönetim kurulu kararıyla Genel Maden-İş Genel Başkanlığı görevini yürütmeye başladı, Genel Maden-İş'in aynı yıl yapılan kongresinde de Genel Başkan seçildi. 1991'de Sosyal demokrat Halkçı Parti'den Zonguldak adayı oldu fakat seçimi Zonguldak DSP milletvekili adayı Bülent Ecevit kazandı. 1992 yılında da Türk-İş Genel Sekreterliği'ne seçilen Denizer, bu görevini ve Genel Maden-İş Genel Başkanlığı'nı ölümüne kadar yürüttü. Şemsi Denizer, maden işçilerinin güvendiği bir sendikacı ve işçi önderi olarak Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı sıfatıyla, 30 Kasım 1990 günü Gelik’te ilk grev gömleğini giymek suretiyle Büyük Madenci Grevi'ni fiilen başlatmıştır. On binlerce Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçisinin katıldığı grev sonuç vermeyince, maden işçileri, grevin 35. gününde aileleriyle birlikte Zonguldak'tan Ankara'ya doğru yola çıkmıştır. 4-8 Ocak 1991 tarihleri arasında yaşanan bu eylem Büyük Madenci Yürüyüşü şeklinde anılır.

Şemsi Denizer Polonyalı işçi lideri ve Cumhurbaşkanı Lech Walesa'ya atıfla, "Yerli Walesa" olarak tanınırdı.
Ve Şemsi Denizer, evinin önünde uğradığı silahlı bir saldırı sonucu 6 Ağustos 1999'da hayatını kaybettiğinde evli, 1 çocuk ve 1 torun sahibiydi.
Büyük yürüyüşün üzerinden 30 yıl geçti
Ve bugün büyük yürüyüşün 30.yıldönümü.

Babam bizzat büyük yürüyüşe katılmış bir emekli madencidir
Ağabeyimde aynı şekilde madenden emeklidir
Yani ailemde iki tane madenci var.
Madenci bir aileden geliyoruz
Şemsi Denizer önderliğinde büyük yürüyüş ile beraber Zonguldak dünyada emeğin ve emekçinin başkenti olarak ilan edildi.
Zonguldak tüm dünyada emeğin ve emekçinin başkenti olarak biliniyorsa bu Şemsi Denizer’in eseridir.
Şemsi Denizer’i yani yerli Lech Walesa’yı anmamak gerçekten büyük bir eksiklik olurdu
Ruhu şad, mekanı cennet olsun

Bu vesileyle şehit madencilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.


**

EMEK HIRSIZLARI..
Emek hırsızlığı ne kadar da kötü bir şey..
Bizler sahada çalışalım, emek sarf edelim, bin bir güçlükle haberleri yapalım, sunalım, terleyelim, 
Bu ne rahatlık ya
Birde bakıyoruz ki bizim yaptığımız bu haberler başka feyk hesap olan sosyal medya hesapları olsun veya başka haber sitelerinde izinsiz şekilde kullanılıyor.
İzinsiz demek hafif kalıyor
Düpedüz haberlerimizi çalıyorlar
Saha muhabirleri olarak bizler çalışıyoruz, ama masa başında hırsızlar bizim haberlerimizi kendi haberleriymiş gibi yayınlıyorlar.
Yazıklar olsun
Utanmazlar
Başka bir şey demiyorum