Eski ismi ''Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi'' olan Zonguldak Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı  tarafından, 3 Mart 1965 yılında araç testinden dönerken Emirgan rampasından denize uçarak yaşamını yitiren 1 öğretmen ve 3 öğrenci anısına yaptırılan anıtın açılışı, acı olayın 55.yıldönümünde açılacak.

Zonguldak Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesi Vakfı ZOTEV 3 Mart Salı günü Mütevelli Heyeti toplantısı yapılacak.
ZOTEV Başkanı Fikret Zaman yaptığı açıklamada, "3 Mart 2020 tarihinde saat 17.00''de endüstri meslek lisesi toplantı salonunda vakfımızın 25.yılı kuruluş yılı itibarıyla vakıf mütevelli heyeti toplantısı yapacağız.  3 Mart  saat 15.00'te de okulda anıt açılışı yapacağız.  bu anıt biliyorsunuz 1965 yılında okulumuzda öğrenim gören motor bölümü öğrencileri ve öğretmenlerini yaptığı bir kaza sonrası 4 arkadaşımızı kaybettik  onların anısına hem okulda hem milli eğitim'den aldığımız izinlerle beraber bir anıt yapıyoruz ve aynı gün bunun açılışını yapacağız.
 Uğraştığımız şudur, 25 yıldan beri bu vakıf Endüstri Meslek Lisesi'ne ve oradaki öğrencilere hizmet etmektedir.  Buranın daha güçlü olabilmesi için , Zonguldak'taki nüfusun vakfa karşı ilgisinin artmasını istiyoruz.  O amaçla bu 25 yılı önemsiyoruz."dedi.
(Haber-Ercan Demir)

 

Editör: Haber Merkezi