Zonguldak'ta bilgisayarı, tableti ve interneti olmayan  öğrenci kalmayacak.

Kampanyaya ilk destek Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarından geldi.Merkez de 200, Kilimli'de 22 ve Kozlu'da da 68 olmak üzere toplam 300 tablet alınacak.

Zonguldak Valiliği'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde uzaktan eğitime erişemeyen 8.sınıf ve 12.sınıfta öğrenim gören dezavantajı öğrencilere tablet, bilgisayar ve internet paketi sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına ilk destek Zonguldak,Kozlu ve Kilimli Belediyelerinden geldi.

Zonguldak Belediye nikah Salonu'nda düzenlenen törende Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediyeleri ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile Kilimli ve Kozlu ilçe Milli Eğitim Müdürleri arasında imzalanan protokol ile bilgisayarı tableti ve interneti olmayan dezavantajlı öğrencilerin uzaktan eğitime erişim engelinin kaldırması hedefleniyor.

İlk etapta 8.ve12. Sınıflarda tespit edilen dezavantajlı olan Merkez de 200, Kilimli'de 22 ve Kozlu'da da 68 olmak üzere toplam 300 tablet alınacak.
Kampanyanın kapsamı daha sonra diğer sınıflar içinde  genişletilecek.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; "Desteklerinden dolayı Başkanımız ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah atacağımız bu imzalarla uzaktan eğitime erişemeyecek öğrencimiz kalmayacak. Bu vesile ile herkese yeniden çok teşekkür ediyorum." dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan;"Bugün burada yarınlarımızın teminati olan öğrencilerimiz için bir araya geldik.  Öğrencilerimizin sıkıntılarını inşallah ortadan kaldıracağız. Umarım öğrenciler bir sıkıntı yaşamazlar." ifadelerine yer verdi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; "Egitime Destek İşbirliği Protokolünü imzalamak için bir aradayız. Sadece eğitim alanında değil tüm alanlardaki eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bugün yapılacak protokol ile de bir eksiğimizi gidermiş olacağız. İnşallah Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütlerimizin de katılımıyla bu protokole katkı sağlamış oluruz. Duyarlı vatandaşlarımızı da buna katkı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.


Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun; "Bir protokol imzalayacağız inşallah. El ele olma zamanımız. Değerli yardımseverlerimiz ile birlikte çıktığımız bu yolda yardımlarımız yerine ulaşacaktır." dedi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; "Önemli olan dar günde zor günde birlik olduğumuzu göstermek. Bizde bunu başarıyoruz diye düşünüyorum." dedi.

(HABER-ERCAN DEMIR)

Editör: Haber Merkezi