AKIL VE ZEKA OYUNLARI İL FİNALİ YAPILDI

Akıl ve zeka oyunları İl finalinde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, her şeyin bir sınırı vardır ama aklım ve zekanın asla bir sınır yoktur. İl genelindeki tüm ilkokullarda ki çocuklara yönelik olarak başlattığımız bu projeyi başarıyla devam ediyor ve bu bizi çok mutlu ediyor dedi.

Türkiye tüm akıl ve zeka oyunları federasyonu tarafından ülkemiz genelinde düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvasının Zonguldak İl finalleri gerçekleştirildi.

Akıl ve zeka oyunları İl turnuvası Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

-İlk okul kategorisinde 64 öğrenci
Mangala ,Q-'bitz, Pentago, Equilibrio,

-Ortaokul kategorisinde 64 öğrenci
Pantagin, Mangala ,Reversi, Kulami

Oyunlarında yarıştı.

Toplam 128 öğrencii dereceye girmek için mücadele verdi.Dereceye giren 8 öğrenci 7-8-9  Nisan da Antalya'da gerçekleştirilecek olan Türkiye  finaline katılacak.

Akıl ve zeka oyunları il turnuvası açılışına Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı,  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda öğretmen öğrenci ve davetli topluluğu katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal marşı'mız okundu.

AKGÜL:İL BİRİNCİLERİ ANTALYA'DA YARIŞACAK..

Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, tüm öğrencileri kutladığını belirterek,  2019-2020 eğitim öğretim yılı başında ilimiz tüm okul öncesi ilkokullarında zorunlu olarak orta okullarda ise okullarımızın imkan ve şartlarına bağlı olarak başlatmış olduğumuz Akın Zan projesi kapsamında akıl ve zeka oyunları eğitimleri verdiğimiz öğrencilerimiz bugün bu turnuvada akıl ve zeka alanını kullanarak projenin kazanımlarını yazacaklardır. Projenin başlangıcından bugüne kadar projenin hedef grubunda yer alan 223 okulumuzdan 127 tanesinde akıl ve zeka oyunları atölyesi kurulmuştur.Grupta yer alan 1975 öğretmenimizden 1345 tanesini akıl ve zeka oyunları kursları ile eğitimler verilmiş ve mesleki anlamda öğrencilerimize daha etkili rehberlik etme fırsatı sağlanmıştır.Proje nedir kurumda yer alan 35448 öğrencimiz den 30684'üne proje kazanımlarına yönelik olarak eğitimler verilmiş olup süreç hızla devam etmektedir. Eğitim alan öğrencilerimiz daha önceki süreçte Türkiye zeka Vakfı Türk beyin Takımı tarafından yapılan akıl ve zeka oyunları müsabakalarında yer almışlardır.
Aslında bu turnuvada kaybeden yok hepsi kazandı ben tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum ifadesini kullandı.

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ:AKLIN VE ZEKANIN SINIRI YOKTUR

Vali Erdoğan Bektaş da yaptığı konuşmada, akıl ve zeka oyunlarında İl bazında ilk durumunun gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi

Bu proje Milli Eğitim müdürlüğümüzün olgunlaştığı ve önümüze koyduğu bir projeydi ve biz de yapalım dedik daha önce diğer projelere var biliyorsunuz kodlazon ve dynet konusunda arkadaşlarımız büyük bir başarıyla bu projelere yüzyıllardır aynı mantıkla bu projeyi de uygulamaya koyduk fakat burada başka bir şey oldu çocuklar veliler öğretmenler herkes bu projeye heyecanla sarıldılar.  Bu da doğrusu bizim mutlu etti bu senede federasyonu programı çerçevesinde illerde düzenlenen turnuvalardan birisi değil ki de Zonguldak'ta düzenlenmiş oldu çocuklarımız öğretmenler veliler herkes burada geldiler bana öyle ışıltılı gözlerle bakıyorlar.
Her şeyin bir sınırı vardır insanın yapabileceklerinin bir sınırı vardır kaslarımızın iskeletlerimizin kemiklerimizin arabalarımızı imkanları bir sınırı vardır ama bir şeyin asla sınır yoktur o ne aklımızın ve zekamızın sınırı yoktur.  Zonguldak sınırları dahilinde hiçbir ilkokulumuz yoktur nerede bir zeka pırıltısı varsa onlara ulaşmak onları keşfetmek onları devreye almak istiyoruz yani şimdi ilçelerde yarışmalar yapıldı çocuklar ilçelerde dereceye giren çocuklar  ilde yarışma yapıyor burada seçilenler Türkiye finalinde yarışacaklar ama bu kapsamda yani tüm okullarda Bu faaliyetlerin yürütüldüğü bir başka şey için bulunduğunu ben bilmiyorum.
 Toplu akıl diyorlar ya toplama kır toplam zeka toplam kalite yani şimdi bir de eskiden saati satranç bilirdik başka da bir şey bilmezdik şimdi adını bile bilmediğimiz söyleyemediğimiz bir dünya akıl ve zeka oyunları var ve çocuklar her yönden kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar ve akıl bu yaşta geliştiği ve sınırlarını zorlamaya başladığı zaman onu bir daha tutmak mümkün olmaz doğrusu bu projeyi  bize getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 
Burada  ailelerinin ortak paydada buluşabilecek etkinliklerden biri oldu. Baba futbol maçları, anne dizi seyrediyor, çocuk bilgisayarda oyun oynuyordu, kopuk aile fertlerinden bireylerinden oluşan aile yerine oturup bir oyun etrafında bir araya gelen ve zekamızı da ortaya koyan bir aile tablosu Arzu ediyoruz bir diğeri de ekran mahkum etinden çocuklarımızı uzak tutmaya bir vesile olur diye umuyoruz her açıdan olumlu olacağını düşünüyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
HABER-ERCAN DEMİR

Editör: Haber Merkezi