BEÜ, TÜRKİYE HAVACILIK VE UZAY İŞLETMELERİYLE PROTOKOL İMZALADI

ZGC’DEN BEÜ REKTÖRÜ ÇUFALI’YA ZİYARET

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, öğrenci sayısın 37 bine yükseldiğini ve üniversite olarak Türkiye havacılık ve uzay işletmesi ile protokol imzaladıklarını kaydetti.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, üniversiteyi önemsediklerini ve Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Zonguldak’ın bir markası olduğunu belirtti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mustafa Çufalı’da dernek ve beraberindeki heyete Hoş geldiniz dedi.

Konuşmasına üniversitede senden bahseder ve gazetesinin sorularını cevaplandıran rektör Mustafa Çufalı önemli açıklamalarda bulundu.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 37 BİNE YÜKSELDİ

“Çok kısa zaman içersinde çok güzel işler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizden önceki rektör vekili misali azar hocamız ve daha önceki rektörümüz şu andaki Milli Eğitim Bakan yardımcımız Sayın Mahmut Özer Çok teşekkür ediyorum. Kendi üniversite çok büyük katkılarda bulundular. Onlar hizmetlerini küçümsemek mümkün değil Özellikle Mahmut hocamız 7 yıllık bir dönemde üniversiteye çok şeyler kattı. Üniversite gerçekten çok önemli yerleri geldi ve bundan sonra gelmeye devam edecek. Kamuoyunda şöyle bir yanlış algı var, sanki bir üniversitede birçok şey geri gidiyormuş gibi bir izlenim doğuyor. Biz buna kesinlikle katılmıyoruz. Öğrenci sayımız 37 bine yükseldi. Geçen yıla göre çok daha fazla. Öğretim üyesinin sayımız arttı ve daha da artacak. 60'ı Aşan Bir öğretim üyesi alımı için ilana çıktık. Öğretim görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanı ise YÕKün onayını bekliyor. Şu anda öğretim görevlisi olarak 1200'ün üzerindeyiz toplam akademisyen sayımız ise 2000 üzerinde. Doluluk oranı olarak yine bu konuda bir yanlış İntiba Var zannediyorum. Doluluk oranları düştü diye Bir yanlış İntiba var, öyle bir şey kesinlikle yok.

Doluluk oranı oldukça yüksektir ve bu konuda bir sıkıntımız yoktur.

Özellikle sağlık alanında doluluk oranımız %100 dir. 

Planlamayı iyi yapıyoruz. Daha fazla nasıl öğrenci alabiliriz hem lisans hem yüksek lisans hemde ön lisans programlarına Bunun üzerinde duruyoruz. Ayrıca yeni bölüm açma çalışmalarımız devam ediyor.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Yatırımlar hakkında bilgi veren Rektör Çufalı, “İlahiyat Fakültesi inşaatı öngörülenden daha hızlı bir şekilde devam ediyor. sadece üniversitenin kendi ve devlet imkânlarla değil ticaret ve sanayi odaları ile ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla yatırım çalışmalarımız hızla devam edecek. 

Biliyorsunuz tekno parkımız 2018 yılında faaliyete geçti. Merkez ve ilçelerimizde ki okullarımızda Engellilerin hayatını kolaylaştıracak asansör yapımlarımız devam ediyor. Hatta iktisadi ve idari bölümdeki asansörümüz bitmiş durumda. Green metrik te Türkiye birincisi olduk dünyada da daha sonra gelmek için çalışıyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulu muzdaki eğitimi akreditasyonu var. İngiltere'den Bir de denetçi geldi.” Dedi

TÜRKİYE HAVACILIK İŞLETMESİ İLE PROTOKOL İMZALANDI.

BEÜ olarak Türkiye Havacılık ve uzay işletmesi ile protokol imzaladıklarını belirten Rektör Mustafa Çufalı, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İnsan olan yatırımlarımız devam ediyor. Bülent Ecevit üniversitesi olarak Türk havacılık ve uzay Sanayi ile bir protokolümüz oldu ve bu protokolle birlikte bizim Mühendislik öğrencileri Thai de staj yapma imkânına kavuştu. Stajlarını başarıyla yerine getirirlerse ve diğer Şartları yerine getirirlerse tarihte işgal edilmiş altına kavuştular. Bunun dışında Maarif Vakfıkebir protokolümüz oldu ve uluslararası öğrencilerimizi daha fazla arttırmak bakımından. Bu yıl uluslararası öğrenci sayımızı arttırdık. 900 den 1200’e yükseldi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi