Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi(BEÜSEM)‘in düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2018 Kış Dönemi” eğitimleri sona erdi. Bu dönem ilk defa Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi (Doruk) kampüsünde de gerçekleştirilen eğitimlerde akademik yaklaşım, bilimsel düşünme, araştırma ve eleştirel düşünmeye odaklanmış olarak hazırlanan programlarla çocuklar eğlenerek,  dokunarak, görerek ve keşfederek öğrendiler. Farabi kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ve Doruk Kampüsü Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen kapanış etkinliği programına, BEÜ öğretim elemanları, etkinlikte yer alan öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

22-26 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi’nde öğrenciler, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı eğitime katıldı.  Çocuk Üniversitesi Kış Dönemi programında öğrenciler, Farabi Kampüsünde Kimya Dedektifleri (Yrd.Doç.Dr. Jülide Yener Dibek), Moleküler Biyoloji ve Genetik (Prof.Dr. Ender Büyükgüzel), Robot Yapıyorum (Öğr.Gör. Aytaç Altan), Doktor Oluyorum (Doç.Dr. Ayşe Semra Demir Akça), Sanat Atölyesi – Heykel (Yrd.Doç.Dr. Ali Asgar Çakmakçı) ve Kdz. Ereğli Kampüsünde Bilgisayar Programlama (Öğr.Gör. Serkan Telci), Çoklu Zeka Atölyesi (Doç.Dr. Cevat Eker), Drama Atölyesi (Arş.Gör. Tamer Özsoy), Farkımın Farkındayım (Yrd.Doç.Dr. Okan Bilgin) modüllerinde alanlarında uzman öğretim elemanlarından uygulamalı olarak eğitimler aldılar. 

26 Ocak Cuma günü etkinliğin kapanış töreni gerçekleştirildi. Kapanış töreninde, Çocuk Üniversitesinde yapılan etkinliklerin fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterisi düzenlendi. Sinevizyon gösterisinin ardından diploma törenine geçildi. Diploma töreninde Çocuk Üniversitesi Kış Dönemi eğitimlerine katılan öğretim elemanlarına Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Demir ve Kdz. Ereğli’de BEÜSEM Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Rıfat Hacıoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Yine her modülün öğretim elemanı tarafından modülde görev yapan asistan ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Modüllerde görev alan öğretim elemanları minik öğrencilere diplomalarını verdi. Bir haftalık eğitimin ardından diplomalarını alan minikler mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Editör: Haber Merkezi