Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz  Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı ikinci sınıf öğrencileri “Bağımlılık” temalı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

BEÜ Grafik Tasarım Öğretim Görevlisi Bircan Topçu Yurdigül,İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi Derya Erarslan ve Türk Dili Edebiyatı Öğretim Görevlisi Meva Apaydın’ın danışmanlığında gerçekleştirilen projede Alkol,kumar , sosyal medya, pedofili, online alışveriş gibi birçok konuya farklı bakış açılarıyla değindiler.

Projede “Yaşamak Senin Elinde” adlı kısa filmde, kumar bağımlısı bir aile reisinin her şeyini kaybetmesi ve “Pedofili Hastalık Değil Bağımlılıktır” adlı kısa filmde pedofili bağımlısı birinin çocuk kaçırması gösterilerek halk bu konularda bilinçlendirmeye çalışıldı.  “Güler Misin Ağlar Mısın?” adlı özgün baskı sergisinde insanların içinde bulunduğu bağımlılıklar dramatik bir biçimde ele alındı. “Sessiz Çığlık” adlı canlı heykel sergisinde de kumar, sigara, sosyal medya ve alkol bağımlılığı üzerinde örnekler verildi. Öğrencilerin bağımlılık ürünleriyle hazırladıkları tabut ise oldukça dikkat çektive beğeni topladı. Tüm bunların yanında kitap okumanın ve eğitim almanın faydaları olumlu örnek olarak gösterildi.

Özdemir Park AVM’de düzenlenen etkinliğe ilgi oldukça büyüktü. Proje sahipleri, katılımcıları bilgilendirip el ilanları dağıttı ve insanları bilinçli olmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi