2020-2021 eğitim yılı ilköğretim kurulu toplantısı yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi ilk yönetim kurulu toplantısı Şube Başkanı Kamuran Aşkar başkanlığında sendika binasında gerçekleşti. 

Yeni eğitim öğretim yılına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı, olası süreçlerin değerlendirildiği ve yürütülebilecek sendikal süreçlerin konuşulduğu toplantı sonrası Şube Başkanı Kamuran Aşkar bir açıklama yaptı.

Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının ve Bilim Kurulunun vermiş olduğu öneriler kapsamında 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle ilk derslerin başladığını ve Bakanlık genelgesine göre 31 Ağustos tarihinde kapılarını öğrencilere açan okulların kapanış tarihinin ise 18 Haziran 2021 olarak planlandığını, birinci dönem ara tatilinin 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatilinin 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatilinin 12-16 Nisan 2021'de yapılacağını, belirtti.

Sancılı başlayan bu süreçte yoğun bir gayret içinde çalışmalar yürüten okullarımıza ve öğretmenlerimize, sürecin olumsuzluklarını gidermek için elinden gelen bütün özveriyi gösteren velilerimize, eğitimin asıl öznesi olan öğrencilerimize ve  diğer paydaşlara başarılar dileyen Kamuran Aşkar, "Bu zorlu günlerin bir an önce bitmesini ve eğitiminin kendi rutinine dönmesini temenni ediyoruz" dedi. 

Aşkar; maske, mesafe, temizlik şeklinde özetlenebilecek olan yeni normalde, okullarımızın alması gereken tedbirleri hayata geçirebilmeleri için ilave kaynağa ihtiyaç duyacağını, aksi takdirde uygulamanın zor gözüktüğünü belirtti. Çözüm olarak öğrenci sayısı, kapalı alan gibi kriterleri göze alarak ödenek gönderilmesini önemle belirtti.

Bakanlığın salgınla mücadele ve yeni normal sürecinde okulların açılması sürecinde ayrıca Sanayi Bakanlığı ile protokol yapıp Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu yayımladığını ama kılavuzun içindeki şartların nasıl yerine getirileceği konusunda endişe duyduklarını söyleyen Kamuran Aşkar, "Okullarda olmayan ya da yetersiz olan temizlik personeli ve temizlik malzemesi ile bunun olması ne kadar mümkün merak konusu" diyerek okullarda alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

TYP İŞ-KUR kapsamında görevlendirilecek personel ve ödenek gönderme işinin kurumların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak devamlılıkta olması gerekliliğine  vurgu yapan Şube Başkanı Kamuran AŞKAR, okulların ihtiyaçları için bu uygulamaların en kısa sürede hayata geçirilmesinin de elzem olduğunu söyledi. 
Kamuran Aşkar, "Sendika olarak pandemi sürecinin atlatılmasında ve bu zorlu süreçlerin geçirilmesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden ne gelirse yapacağız." dedi. Aşkar, "İnsanları eğitimli, bilgi ve yüksek değerlerle donatılmış Yeni Türkiye’nin yolunu, ufkunu açacak bir eğitim düzeyine kavuşma heyecan ve beklentisi ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz." dedi. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi