Okulumuz Hüseyin Girgin İlkokulunda ‘’İlk Günüm Milli Ruhum’’ adlı proje uygulamaya konuldu. Projeyi hazırlayan okulun sınıf öğretmenleri okulun ilk gününde yaptığı etkinlikle öğrencilerinde güçlü bir Milli Ruh,  Vatan ve Memleket Sevgisi oluşmasını, birlikte çalışma, meraklı, araştırmacı ve üretici olma becerilerinin gelişmesini hedeflediklerini belirtti.

Proje hazırlayıcılarından Sınıfı Öğretmeni Hüseyin KIRAN öğrencilerde kaygı oluşturan ve hayatlarında önemli bir yer kaplayan, onlar tarafından unutulmayan, okulun ilk günlerini daha dikkat çekici hale getirmek, onlara okulun amacını kavratmak, hayal kurmalarını, ülkeleri için neler yapabileceklerini görmelerini ve güçlü bir milli duygularının oluşmasını sağlamak için bu projeyi oluşturduklarını belirtti. 

Sınıf Öğretmeni Yıldız İLERİ de bu proje ile okulun eğlenceli bir öğrenme ortamı olduğunu öğrencilere gösterdiklerini, öğrenenin, bilginin bize ülkemize neler kazandırabileceğini, merak, araştırma ve üretici olma ile her öğrencinin başarılı olabileceği öğrencilere kavrattıklarını belirtti. Okul kurallarından birlik beraberlik içinde çalışma; milli eğitimin amaçlarından olan milli duyguların edinilmesini ilk günden öğrencilere vererek okulun öğrenciler tarafından sevilmesini sağlanmaya çalışılmakta olduklarını belirtti.

Sınıf Öğretmeni Gültaze YILMAZ da bu amaçla öğrencilere günümüzde kullanılan araç, gereçler ve yapıların görsellleri gösterilirken, yıllar sonra bu araç gereç ve yapıların hayallerden hareketle ne şekilde olabileceğine dair öğrencilerin duyguları alınmakta ve buna ilişkin resimler sunduklarını belirtti. Bugünün teknolojisini ve araçlarını çoğunlukla yabancıların icat ettiği, eğer daha çok çalışırlarsa daha iyilerini daha hızlı giden ulaşım araçları yapabileceklerini öğrencilerimize kavratmaya çalışıyoruz. Daha çok çalışıp üretmez isek ülkemiz fakirleşir ise düşmanların ülkemize saldırabilecekleri bunun olmaması için ayrıca birlik beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini belirtiyoruz.

Sınıf Öğretmeni Erdeniz ÖZTEKİN de Çanakkale Şehitleri Anıtının maketi öğrencilere gösterilecek daha önceki yıllarda düşmanların ülkemize saldırdığı, yakıp yıktığı ve şehitler vermemize neden olunduğu öğrencilere anlatıyoruz. Birlik bereberlik içinde çalışarak düşmanın ülkeden atıldığını vurguluyor ve öğrencilerin de ülkemiz için birlik beraberlik içinde çalışırmalarını bu birlikteliği okulda da sergilemeleri gerektiğinin önemini öğrencilerimize kavramalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bugünden itibaren okullu olduklarını, bugünden başlayarak başarılı olmak, yeni icatlar yapmak, birlik beraberlik içinde çalışmak ve çalışmamak konusunda kararlarını vermeleri istenerek onlarında bu kararlara katılımları sağlanmış oluyoruz. 

Okul Müdürü Servet ÇÜMEN, projenin son bölümünde Ülkemiz için yapılan kahramanlık hikâyelerinin ve Türk tarihindeki önemli kişilerin hayat ve başarı öykülerini biblolar kullanarak öğrencilere anlatma görevini de kendisinin üstlendiğini ve bu çalışma için okul öğretmenlerini tebrik ederek yeni eğitim öğretim yılının okulumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek, yeni eğitim öğretim yılının açılışı yapıldı ..




SERVET ÇÜMEN 
Hüseyin Girgin İlkokulu Müdürü

Editör: Haber Merkezi